Dünya Ünlüler sohbet robotu oluyor

Ünlüler sohbet robotu oluyor

Paylaş
Ünlüler sohbet robotu oluyor

Teknoloji şirketi Meta’nın sohbet botlarında kullanmak üzere dünyaca ünlü yıldızların dijital kopyalarına kişi başı 1 milyon dolar ödediği iddia ediliyor.

Instagram, WhatsApp ve Facebook’un çatı şirketi Meta, yapay zekalı sohbet robotu teknolojisine yatırım yapıyor. Teknoloji platformu The Information’ın yayınladığı rapora göre Meta, sohbet botlarında ünlü isimlerle çalışacak. Kurgusal yapay zeka sohbet robotlarında ünlülerin dijital kopyasını kullanacak. Adı geçenler arasında emekli Amerikan futbolu yıldızı Tom Brady, rapçi Snoop Dogg, reality tv yıldızı Paris Hilton, model Kendall Jenner, TikTok fenomeni Charli D’Amelio gibi isimler var. Meta’nın bu isimlerin kopyalarını kullanmak için her birine en az 1 milyon dolar ödediği de iddialar arasında.

Haberin Devamı

HER TÜRLÜ ETKİLEŞİM

Ayrıca sözleşme bir kısıtlılık içermiyor. Ünlüler istedikleri zaman yapay zekayla ilgili diğer ürün ve hizmetlerde de kendi kopyalarını kullanabilecek. Meta CEO’su Mark Zuckerberg, geçenlerde bir konferansta şirketin yeni yapay zeka karakterlerini tanıtmıştı. Bunlar, insanların Meta’nın mesajlaşma uygulamalarından herhangi birini kullanarak etkileşime girebilecekleri bir yapay zeka kişisel asistanı, akşam yemeği için fikirler bulmaya yardımcı olabilecek “yardımcı şef Max” ya da “kişisel editör ve yazı ortağı” Lily gibi karakterleri içeriyordu. Bu karakterler soru yanıtlıyor, kullanıcılarla gerçek zamanlı insan benzeri sohbet ediyor.