Dünya Uyumaya giderken sadece burnu akıyordu... 3 yaşındaki kızın gizemli ölümü

Uyumaya giderken sadece burnu akıyordu... 3 yaşındaki kızın gizemli ölümü

Paylaş
Uyumaya giderken sadece burnu akıyordu... 3 yaşındaki kızın gizemli ölümü

İngiltere'nin Oldham kentinde yaşayan 3 yaşındaki Eva Rydings, yatağına gittiğinde yalnızca burnu akıyordu. Ancak sabah ağabeyi tarafından yatağında ölü bulundu.

Posta.com.tr| Geçen yıl 11 Haziran'da geceyi büyükannesinin evinde geçiren 3 yaşındaki Eva Rydings, akşam yatağına gittiğinde her şey normal  görünüyordu. Küçük kızın hafif bir burun akıntısı dışında hiçbir sorunu yoktu. 

Haberin Devamı

Akşam saat 8 civarlarında uyumaya giden Eva, çekyat tarzı bir yatakta yatmıştı. Bu yatak, başının vücudunun diğer kısmından daha yüksek bir açıda durmasına neden olmuştu. Eva'nın uyarken başının potansiyel olarak vücudunun geri kalanından daha yüksek bir açıda duruyordu. 

Eva'nın ölümü üzerine açıklan davada konuşan Yargıç Joanne Kearsley, çekyatın küçük kızın ölümünde payı olabileceğini açıklayarak ölümünün 'bilinmeyen nedenlere' bağladı. 

'OKULA GİTMEYİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORDU'

Eva'nın koruyucu ebeveyni olan Shaun Casey, küçük kızın 'yaşamayı sevdiğini' açıkladı. Manchester Evening News'e konuşan Casey, "Bize beş haftalıkken geldi. Annesi ve kız kardeşiyle çiftliğe gitmeyi çok seviyordu. Okula başlamayı dört gözle bekliyordu" dedi.

Haberin Devamı

Eva'nın ölümünden bu yana günlerin çok zor geçtiğini söyleyen Casey, neden sağlıklı bir şekilde yatağa girdikten sonra asla uyanamadığını öğrenmeye çalıştığını söyledi. 

Davaya bakan dedektif Abigail Cronin, Eva'yı tepkisiz halde ve yatağına kusmuş olarak ağabeyinin bulduğunu söyledi. Ardından hemen ambulans çağrıldı. 

Acil yardım görevlileri Eva'nın ağzının kusmuk ve kanla dolu olduğunu söyledi. Hava ambulansıyla  Royal Oldham Hastanesine kaldırılan küçük kızın öldüğü açıklandı. 

KANINDA STREP A VİRÜSÜNE RASTLANDI AMA...

Eva'nın ölüm sonrası incelemesini yürüten Danışman Pediatrik Patolog Dr. Gemma Petts, Eva'nın kanında pnömoni ve Strep A dahil olmak üzere 'birkaç virüs' izine rastladığını ancak bunun "normal" olduğunu ve ölümüne katkısı olmadığını söyledi. 

Eva zatürre olduğu için Strep A enfeksiyonu geçirmesi imkansız değil. Ancak ölümüne neden olabilecek bir enfeksiyon geçirmesi için çok daha ciddi iltihap kanıtları görmeyi beklerdim.

Yargıç Kearsley, Eva'nın uyku pozisyonunun ölümüne katkıda bulunduğunu söylemek için yeterli kanıt olmadığını söyledi. Davada Eva'nın ölümünün belirsiz olduğu sonucuna varıldı.