Dünya Uzun saçları ve kirpikleri hayrete düşürüyor! Türklerin atası Lolan Güzeli...

Uzun saçları ve kirpikleri hayrete düşürüyor! Türklerin atası Lolan Güzeli...

Paylaş
Uzun saçları ve kirpikleri hayrete düşürüyor! Türklerin atası Lolan Güzeli...

Lolan Güzeli, 1980'li yıllarda Çinli arkeologlar tarafından Çin'in Sincan bölgesinde bulundu. Uzmanlarca yapılan DNA testi ardından Lolan Güzeli olarak adlandırılan mumyanın Türk olduğu anlaşılmıştır. Benzerlerinden ayıran ise muhteşem korunmuş hali ve iç organları ile gömülmüş olması. İşte, Türklerin babaannesi olarak adlandırılan Lolan Güzeli hikayesi...

Arife Kübra Zımba - Posta.com.tr Tarih boyunca çeşitli inançlara göre mumyalama yönteminin de değiştiği görüldü. Öte yandan Çin sınırlarında 1980'de bulunan Lolan Güzeli, kendisine hayran bırakıyor. Orta yaşlı bir kadın olduğu bilinen Lolan Güzeli'nin 3 bin 800 yaşında olduğu tahmin ediliyor. DNA testine göre de Türk olduğu ortaya çıkmıştır. Günümüzde hala müzede sergileniyor.

Haberin Devamı

GÜZELLİĞİNİ KAYBETMEYEN LOLAN GÜZELİ!

Lolan Güzeli ya da Loulan Beauty, 1 Nisan 1980 tarihinde Sincan'daki İpek Yolu yakınında, Çinli arkeolog Mu Shunying ve Sincan Sosyal Bilimler Akademisi Arkeoloji Enstitüsü üyeleri tarafından bulundu. Diğer yandan aynı bölgede yani Doğu Türkistan'daki tarım havzasındaki mezarda, Lolan Güzeli ile beraber mezarda tam 200 mumya bulundu.

Tarım havzasındaki mumyaların Türk şaman geleneklerine göre giydirilip süslenmiş şekilde oldukları anlaşılmış. Söz konusu mumyalar içinde en dikkat çekeni ise Lolan Güzeli'dir!

Yapılan araştırmalara göre Çinlilerden daha önce yaşadığı ve iç organları ile defnedildiği saptanmıştır. Çok ileri bir teknikle mumyalanan Lolan Güzeli'nin, MÖ 1800'ler civarında yaşadığı ve DNA ile Türk kökenli olduğu öğrenilmiştir. 3800 yaşındaki mumya, yarı açık gözleri, uzun kirpik ve saçları ile göreni şaşkınlığa uğratıyor.

Haberin Devamı

Lolan Güzeli'nin 40-48 yaşlarında ve 1.52, 155 cm boylarına tekabül ettiği elde edilmiştir. Günümüzde Lolan Güzeli'nin Urumçi'de sergilendiği biliniyor.