Dünya Vicdansız hemşireler

Vicdansız hemşireler

Paylaş
Vicdansız hemşireler

ABD’de bir hastanenin doğum servisinde çalışan hemşirelerin yayınladığı video ülkeyi karıştırdı. Doğum yapan annelere iyi davranmadıklarını itiraf eden hemşireler görevden alındı.

ABD'nin Emory Üniversitesi'ne bağlı hastanenin doğum servisinde çalışan hemşireler ülkede infiale yol açtı. TikTok'ta başlayan 'ick' yani 'iğrenilen şeyleri' açıklama akımına katılan dört hemşire, doğum yapan annelerle ve hasta yakınlarıyla dalga geçti. Hemşireler, doğum öncesi karnı acıkan, normal doğum için sancı çekip bel çevresinin uyuşturulmasını reddeden, bebeğinin kaç kilo olduğunu soran annelerden iğrendiklerini söylediler. Bir doğum sırasında ve sonrasında kendilerine ihtiyaç duyulan durumlara duyarsızlıkları endişe yarattı.

Haberin Devamı

EN FAZLA ANNE ÖLÜMÜ

Ancak kısa süre içinde videoya birçok yorum geldi. O hastanede doğum yapan birçok kadın hemşirelerin ciddiyetsizliğinden nasıl mağdur olduklarını anlattı. Bunun üzerine hastane yönetimi hemşirelerin görevine son verildiğini açıkladı. Ancak hastanenin doğum servisi inceleme altında. Çünkü bağlı olduğu Georgia eyaleti, ülkedeki 50 eyalet arasında en çok anne ölümü görülen yer. Eyalette her 100 bin canlı doğumda 46.2 anne ölüyor. Bu ölümlerde hastane bakımı ihmalinin olup olmadığı araştırılıyor.