Dünya Wagner isyanı sonrası Putin ilk kez konuştu! Adını bile anmadı

Wagner isyanı sonrası Putin ilk kez konuştu! Adını bile anmadı

Paylaş
Wagner isyanı sonrası Putin ilk kez konuştu! Adını bile anmadı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus paralı asker grubu Wagner’in kısa süren isyanı sonrası ilk kez konuştu. Putin konuşmasında Wagner lideri Evgeny Prigojin'den hiç bahsetmedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, paralı asker grubu Wagner’in kısa süreli isyanı sonrası endüstri forumunda katılımcılara video mesajla seslendi. İsyan sonrası ilk kez kameralar karşısına geçen Putin, “Geleceğin Mühendisleri” adlı toplantıda yaptığı konuşmasında şirketleri, ciddi zorluklar karşısında ülke endüstrisinin istikrarlı işleyişini sağladıkları için övdü.

Haberin Devamı

Nerede ve ne zaman çekildiği belli olmayan görüntülerde Putin’in, Wagner lideri Evgeny Prigojin’in birliklerini geri çekip Belarus'a geçmesini kabul ettiği anlaşmadan bahsetmemesi dikkat çekti.

ŞOYGU DA ORTAYA ÇIKTI

Wagner'in kısa süreli isyanı Rusya'da panik yaratırken Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu'nun kayıplara karışması dünyanın en çok konuştuğu konulardan birisi haline gelmişti. Zira Prigojin'in sert sözler ile hedef aldığı Şoygu'nun bu süreçte nerede olduğu kamuoyu tarafından bilinmiyordu.

Hakkında 'kayıplara karıştı' yorumları yapılan Şoygu, Wagner krizinden bu yana ilk kez televizyona çıktı.Pazartesi günü Rus devlet televizyonu, Savunma Bakanı Şoygu'nun Wagner güçlerinin başarısız isyanından bu yana ilk kez kamuoyu önünde Rus birliklerini teftiş ederken çekilmiş görüntülerini yayınladı.

Haberin Devamı

Paralı asker grubunun şefi Yevgeny Prigozhin'in sert eleştirilerinin hedefi olan Şoygu, yayıncı kuruluş tarafından gösterilen görüntülere göre, Ukrayna'daki Rus kuvvetlerine ait bir komuta merkezine gitti ve orada birliklerden birinin lideriyle bir toplantı yaptı.