Dünya Wagner liderinin evinden çıkanlar dehşete düşürdü! Düşmanlarının kopmuş başlarından yapılmış

Wagner liderinin evinden çıkanlar dehşete düşürdü! Düşmanlarının kopmuş başlarından yapılmış

Paylaş
Wagner liderinin evinden çıkanlar dehşete düşürdü! Düşmanlarının kopmuş başlarından yapılmış

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Wagner'in kayıp lideri Yevgeny Prigojin’nin nerede olduğunu açıklarken, Rus medyası Prigojin’nin evine yapılan baskının görüntülerini yayınladı.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Wagner'in kayıp lideri Yevgeny Prigojin’nin nerede olduğunu açıklarken, Rus medyası Prigojin’nin evine yapılan baskının görüntülerini yayınladı. Geçtiğimiz hafta paralı asker grubu ile yürüyüşe çıkan ve Rusya'nın askeri kanadına karşı 'isyan' çağrısında bulunan Yevgeny Prigojin’nin nerede olduğu sorusu günlerdir dünya gündeminden düşmüyor.

Haberin Devamı

'PRİGOJİN ST.PETERSBURG'DA'

Merak edilen sorunun cevabını bugün isyan girişiminin bastırılmasında aracı olan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko verdi. Düzenlediği medya günü kapsamında basın mensuplarıyla buluşan Belaruslu lider, Wagner’in bir Rus şirketi olduğunu, liderinin nerede olduğu sorusunun kendisine sorulmaması gerektiğini belirterek, “Bu bir Rus şirketi. Dolayısıyla bu soru kesinlikle benim için değil. Bildiğim kadarıyla Wagner askerleri kamplarında. Prigojin'e gelince, o St. Petersburg'da. Belarus topraklarında değil” dedi.

Kremlin ise Wagner şefinin hareketlerinin takip edilmediğini açıkladı.

BASKININ GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Wagner'in başarısız isyanı sonrası Rus hükümeti Prigojin'in tüm izlerini silmeye çalışıyor. Wagner destekçisi medya kuruluşları bir bir kapatılırken, Rus İzvestia gazetesi Prigojin'in evine düzenlenen baskının görüntülerini yayınladı.

Haberin Devamı

Baskının görüntüleri bugün Batı medyasında büyük yankı uyandırdı. Prigojin'in ofisinin de yer aldığı özel mülke yapılan baskında 10 milyar Ruble para ve çok sayıda kutu ele geçirildi.

KESİK BAŞLARDAN YAPILMIŞ

Prigojin'in malikanesinin çok lüks bir şekilde dizayn edildiği görülürken, evden çok sayıda silah ve tüfek çıktı. Ancak insanların ilgisini çeken asıl detay bir dolap içinde saklanan farklı renk ve modellerdeki peruklar oldu. Evde bulunan çerçeveli bir tabloda ise, Prigojin'in düşmanlarının kopmuş kafalarına ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf bulundu.

Özel yüzme havuzu, helikopter pisti, sauna, spor salonu ve tıbbi muayenehane gibi özel bölümleri olan ultra lüks evde ayrıca Prigojin'in dua etmek için kullandığı özel bir ibadethane olduğu görüldü.