Dünya Yanıcı malzeme faciası

Yanıcı malzeme faciası

Paylaş
Yanıcı malzeme faciası

İspanya’nın Valencia kentinde 14 katlı ikiz bina alevlere teslim oldu. Dört kişi öldü. Binada kalan 15 kişinin sağ çıkmaları beklenmiyor. Faciada, dış cephede kullanılan malzemenin rolü üzerinde duruluyor.

İspanya’nın 800 bin nüfuslu sahil kenti Valencia’da önceki gün 17.30 sıralarında bir binada yangın çıktı. Sekizinci ya da dördüncü kattaki bir elektrik arızasından kaynaklı çıktığı düşünülen yangın hızla diğer katlara yayıldı. Toplam 138 daireden oluşan ikiz binada yaklaşık 450 kişi yaşıyordu. Alevler, yarım saat içinde tüm yapıyı ele geçirdi. Çaresiz kalan bina sakinleri, balkonlardan kaçış yolu aradı. İlk belirlemelere göre dört kişi öldü. Yedisi itfaiyeci olmak üzere 15 kişi yaralandı, en az 15 kişiden de haber alınamıyor. Ancak bu kişilerin sağ bulunmaları beklenmiyor. İtfaiye ekipleri mahsur kalan bina sakinlerinin çoğunu vinçle kurtardı.

Haberin Devamı

ÜÇ GÜNLÜK YAS

Kentte üç günlük yas ilan edildi. Evsiz kalanlar otellere yerleştirildi. Binada ev kiralama yöntemiyle kalan turistlerin de olduğu söyleniyor. Yangının çok kısa sürede yayılması, bina yapımında kullanılan malzemelerin tartışma konusu olmasına yol açtı. Bina, ülkede inşaat patlamasının yaşandığı 2000’li yıllarda inşa edilmişti. Uzmanlar, alüminyum ve poliüretan katmanlar arasındaki boşlukların baca görevi görmüş olduğunu belirtiyor. Ülkede yeni inşaatlarda artık bu şekilde kullanılmadığı belirtilen poliüretan, sıcak ve soğuğa karşı yalıtımda çok etkili ancak çok yanıcı olmasıyla biliniyor.