Dünya Yapay zeka sapıklığı

Yapay zeka sapıklığı

Paylaş
Yapay zeka sapıklığı

İspanya’nın Almendralejo kasabasında yapay zeka sapıklığı krizi yaşanıyor. En az 20 genç kızın yapay zeka tarafından üretilen çıplak fotoğrafları internette dolaşıma girdi.

Aileler şikayette bulununca soruşturma açıldı. Öğrenciler çıplak fotoğraflarının okuldaki arkadaşlarının telefonlarında dolaşmaya başladığını öğrenince durumu ailelerine bildirdi. Benzer mağduriyeti yaşayan aileler birbirleriyle haberleşerek topluca şikayette bulundu.

Haberin Devamı

Genç kızların kendilerinden para isteyen kişileri reddetmesi sonrasında Instagram’da yapay zekayla oluşturulmuş fotoğraflarıyla tehdit edildiği de belirlendi. Polis, sorumlu birkaç kişinin tespit edildiğini açıkladı. Aileler bu tür fotoğraf düzenlemelerine müsaade eden uygulamalardan da şikayetçi. Kızlardan birinin fotoğrafında yapay zeka destekli ClothOff uygulamasının sinek logosunun yer aldığı belirtildi. Şirketin internet sitesinde “Ücretsiz hizmetimizle herkesi soyuyoruz” yazıyor. İspanya Ceza Kanunu uyarınca, çocuk pornografik materyallerinin satışı, dağıtımı, sergilenmesi, sağlanması ve kolaylaştırılması dokuz yıla kadar hapis ile cezalandırılıyor. Ancak mevzuatta henüz yapay zeka tarafından üretilen görüntülere ilişkin düzenleme yok.

Haberin Devamı