Dünya Yaptırımlarla mücadele eden Rusya için sinek larvasından ‘alternatif et’ uyarısı

Yaptırımlarla mücadele eden Rusya için sinek larvasından ‘alternatif et’ uyarısı

Paylaş
Yaptırımlarla mücadele eden Rusya için sinek larvasından ‘alternatif et’ uyarısı

24 Şubat’ta Ukrayna’ya başlattığı işgal nedeniyle diğer ülkeler tarafından yaptırım uygulanan Rusya’da ‘alternatif et’ önerisi tartışılıyor. Rus yetkilinin, halkın sinek larvası ve bitkisel protein gibi alternatif et kaynaklarını tüketmesini önermesi, dünya basınında manşetlere taşındı.

Posta.com.tr/ Dış haberler - Rusya’nın Başbakan Yardımcısı ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, Soçi’deki Innofood Forumu’nda alternatif et çalışmalarına devam etmek istediğini açıkladı. ‘Dürüst olmak gerekirse, farkı anlayamıyorum’ diyen Manturov, bitkisel proteinli ürünleri işaret ederek doğal etten ayırt edilmesinin çok zor olduğunu dile getirdi. 

Haberin Devamı

Avrupa Birliği Konseyi’nin ağustos tarihli raporuna göre Rusya’da şu anda gıda kıtlığı yaşanmıyor ancak ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının 2022'de yüzde 11'den fazla düşeceği ve enflasyonun yüzde 22'ye yükseleceği tahmin ediyor.

Aquafaba ve bitki gibi alternatif kaynakların yanı sıra Manturov, kara sinek larvalarından elde edilen kaynakları da belirterek şu açıklamayı yaptı:


“Kara sinek larvasından elde edilen protein kaynağını gördüğümde çok şaşırdım, ama burada modern uygulamaların en uç noktasındayız. Buradaki zihinsel engeli aşmamız gerekiyor ve ardından kara sinek larvası bile damak tadınıza göre olacak. Biraz çaba harcamanız gerekiyor”

Rus hükümeti gıda krizi konusunda Batı'yı suçlarken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'yı “gıdayı silah olarak kullanmak” ve Ukrayna limanlarını bloke etmekle suçlamıştı.

Haberin Devamı