Dünya Yarım asırlık cinayetin faili adaleti sağlaması gereken kişi çıktı! Genelev bağlantısı şoke etti

Yarım asırlık cinayetin faili adaleti sağlaması gereken kişi çıktı! Genelev bağlantısı şoke etti

Paylaş
Yarım asırlık cinayetin faili adaleti sağlaması gereken kişi çıktı! Genelev bağlantısı şoke etti

ABD'de tam 50 yıl önce işlenen cinayet bugün gün yüzüne çıktı. 19 yaşındaki bir genç kızı 63 yerinden bıçaklayarak öldüren katil yarım asırlık firariliğin ardından tutuklandı. Cinayetin failinin kimliği ise hiç beklenmedik bir isim çıktı.

POSTA.COM.TR-1972 yılının Ocak ayında normal olarak başlayan bir günü polislerin telsizlerinin işlenen cinayet ile ilgili anons sesleri ile bir anda değişti. Olay mahaline giden polisi büyük bir vahşet tablosu bekliyordu.

Haberin Devamı

İhbarın ardından polisler, ABD'nin Hawaii eyaletinde kendi apartmanında yaşayan bir genç kızın cansız bedenini buldular.

Bu genç kızın henüz geçen yıl okuduğu okuldan mezun olmasının ardından Hawaii'ye taşınan 19 yaşındaki Nancy Anderson olduğu tespit edildi. Genç kız, şehirde bulunan bir restoranda çalışarak geçimini sağlıyor ve ev arkadaşı Jody Spooner ile birlikte yaşıyordu.

7 Ocak günü öğle saatlerinde eve gelen Spooner, Anderson'u evin salonunda gördüğünü söyledi. Bunun üzerine odasına uyumaya giden Spooner, kalktığında arkadaşının işe gitmiş olması gerektiğini belirtti.

Ancak odasına girdiğinde arkadaşının kanlar içindeki cansız bedeniyle karşılaşan Spooner, ilk başta Anderson'un intihar etmiş olabileceğini düşündü. Cesedi daha yakından gören Spooner, arkadaşının vücudunda çok sayıda bıçak darbesini olduğu fark etti.

Haberin Devamı

63 YERİNDEN BIÇAKLANARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Dehşete düşen genç kadın, hemen komşularına koşup polise haber verdi. 19 yaşındaki Anderson'un 63 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü ortaya çıktı.

Polisin olay yerinde çok sayıda delil ve ipucu bulmasına rağmen genç Anderson'un katili asla bulunamadı. Dava ile ilgili dosyalar çokça kez de yeni ipuçları ile gündeme getirilse de her seferinde delil yetersizliği sebebi ile rafa kaldırıldı. Bu yarım asırlık süre içerisinde yerel polis ekipleri genç kızın katilini aramaktan hiç vazgeçmedi.

Anderson cinayetinin 50. yılında ise hiç hesapta olmayan bir ipucu ele geçirildi ve raflarda unutulmaya terk edilen dava yeniden polisleri harekete geçirdi.

YILLAR SONRA GELEN İPUCU

New York Post'un haberine göre, geçtiğimiz aralık ayında polis, bu cinayetin 77 yaşındaki eski Nevada başsavcı yardımcısı Tudor Chirila Jr. tarafından işlendiğine dair bir ipucu yakaladı.

Bu ipucunun ardından Chirila'nın oğlun John Chirila'dan DNA örneği aldı. Yapılan araştırmalar sonucunda John'un DNA'sının olay yerinde bulunan ve katile ait olduğu düşünülen DNA'nın biyolojik oğlu olduğu ortaya çıktı.

MUSTANG ÇİFTLİĞİ SKANDALINDA DA ADI GEÇİYOR

Chirila'nın, aynı zamanda zamanında ABD kamuoyunda büyük skandal yaratan Mustang Çiftliği Genelevi davasına da bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

1998 yılına ait bir iddianamede geçen ifadelere göre başsavcı yardımcısı Chirila, ABD'nin kötü şöhretli Mustang Çiftliği Genelevi'nin sahibi Joe Conforte'yi savunan bir şirketin başkanı olarak tanımlandı.

Dosyaya göre, 1990 yılında genelevin borçlar karşılığında satıldığı ve yasadışı bir şekilde tekrar alındığı ve hükümetin bu şekilde dolandırıldığı yazıldı.

YARIM ASIR SONRA TUTUKLANDI

Geçtiğimiz hafta polis ekipleri, şüpheli konumuna düşen 77 yaşındaki Chirila'dan DNA örneği aldı. Suçunun ortaya çıkacağını düşünen Chirila, intihara kalkıştı ancak başarılı olamadan tutuklandı.