Dünya Yasak aşk, intikam, cinayet! 41 balta darbesiyle katletti, hiç ceza almadı

Yasak aşk, intikam, cinayet! 41 balta darbesiyle katletti, hiç ceza almadı

Paylaş
Yasak aşk, intikam, cinayet! 41 balta darbesiyle katletti, hiç ceza almadı

Sıcak bir cuma günüydü, 30 yaşındaki Betty Gore rutin hayatından bir gün geçirdiğini düşünse de kapıda beliren bir isim ikisinin ismini de tüm dünyaya duyuracaktı. 41 balta darbesiyle öldürülen Betty'nin katili bugün hala serbest şekilde dolaşıyor.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci / Posta.com.tr | ABD'nin Teksas eyaletinde kocasıyla birlikte yaşayan Betty Gore'un oldukça sakin ve rutin bir hayatı vardı. Yine rutin bir güne uyandığını düşünerek yatağından kalktı. Eşi Allan Gore, o gün iş için şehir dışındaydı o yüzden Betty, evde yalnızdı.

Haberin Devamı

TANIDIK BİR YÜZ, BEKLENMEDİK ZİYARET...

1 yaşındaki çocuğuyla birlikte kahvaltısını ettikten sonra gündelik işlerine koyulan Betty, dakikalar sonra başına geleceklerden habersizdi. Birden evin kapısında birisi belirdi. Bu isim o günden sonra tüm dünyanın tanıyacağı Candace Montgomery'di.

Candace Montgomery, 30 yaşında Gore'ların aile dostu bir kadındı. Kocası Pat Montgomery ile birlikte Gore ailesinin yakınlarında oturuyorlardı ve ailecek bol bol görüşüyorlardı ancak Betty bir duyum almıştı ve huzursuzdu. Candy'ye kocasıyla bir ilişkisi olup olmadığını soran Betty, geçmişte ikilinin bir 'yasak ilişki' içerisinde bulunduğunu öğrendi.

DAKİKALARCA BOĞUŞTULAR

Ardından duygularına hakim olamayan Betty, Montgomery'i sıkıca tutarak evden çıkmasını engellemeye çalıştı. Eline bir balta alan Betty, Candy'e kocasından uzak durması gerektiğini söyleyerek baltayı savurmaya başladı. Evden ayrılmaya çalışan Candy'i zorla içeri doğru fırlatan Betty, burada genç kadının ayak parmağını kesti.

Haberin Devamı

Betty'nin bir anlık boşluğundan yararlanarak elindeki baltayı alan Candy, saldırıya geçti. Candy, baltayla kafasına vurduğu Betty'den kurtulmaya çalışıyor, ikili boğuşmaya devam ediyordu. Son bir hamleyle üstünlüğü alan Candy, Betty'den kurtulmayı başarmıştı ancak henüz daha her şey bitmemişti.

KOMŞULAR DEVREYE GİRDİ

Betty, Candy olarak da tanınan Candace Montgomery tarafından saldırıya uğramış kanlar içerisinde yerde yatıyordu. 1 yaşındaki çocuğu ise içeride uyumaya devam ediyordu. Evde bıraktığı eşini merak etmesi üzerine evi arayan Allan Gore, Betty'e ulaşamadı. Bunun üzerine komşularıyla iletişime geçen Allan, onlardan evini kontrol etmelerini istedi.

Onlarca yıldır konuşulan, dizilere ve filmlere konu olan Betty Gore'un cansız bedeni işte böyle bulundu. Komşuları genç kadının cansız bedenini bulduklarında, çiftin bebekleri içeride ağlıyordu.

Olayın şoku ile evine dönen ve polislere tüm bildiklerini anlatan Allan Gore, Candy Montgomery ile bir yasak ilişki yaşadığını ve bunun yaklaşık 1 yıl sürdüğünü anlattı. Betty'i gören son isim olduğu söylenen Candy'nin olay mahaline yakın bir yere attığı balta polisler tarafından bulundu ve Candy'den alınan parmak iziyle uyumlu olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

41 DARBELİ 'MEŞRU MÜDAFAA'

İşlediği cinayetten yaklaşık 2 hafta sonra daha fazla kaçamayan Candy, polisler tarafından yakalandı. Soruşturmalarda suçunu itiraf eden Candy, öldürdüğü Betty'nin kocası Allan Gore ile gizli bir ilişkisi olduğunu söyledi. Bunun bir yasak aşk cinayeti olduğunu söyleyen Candy, Betty'e defalarca baltayla vurduğunu ve ardından kaçarak delilleri gizlediğini itiraf etti.

Candy, 41 balta darbesiyle öldürdüğü Betty'nin kendisine saldırdığını ve meşru müdafaa olarak onu etkisiz hale getirdiğini söyledi. Mahkeme Candy'nin bu açıklamasını mantıklı bularak Candy'i suçsuz ilan etti.

CANDY BUGÜN NEREDE?

Günümüzde 71 yaşında olan Candace Montgomery, Georgia eyaletinde hayatına devam ediyor. İşlediği cinayet sebebiyle hiç hapis yatmayan Candy, olaydan sonra yıllarca ruh sağlığı danışmanı olarak çalıştıktan sonra emekli oldu.

Haberin Devamı

Cinayetin ardından eşi Pat Montgomery ile boşanan Candy, bugün Candace Wheeler ismini kullanmaya devam ediyor.