Dünya Yeni nesil teknolojiyle ırkçılık komplosu

Yeni nesil teknolojiyle ırkçılık komplosu

Paylaş
Yeni nesil teknolojiyle ırkçılık komplosu

ABD’de bir okulun spor müdürü, yapay zeka teknolojisini kullanarak okulun müdürüne komplo kurdu. Müdürü, ırkçı söylemlerde bulunmuş gibi gösterdi.

ABD’nin Baltimore kentindeki Pikesville Lisesi, müdür Eric Eiswert’in sosyal medyaya düşen ırkçı sözleriyle sarsıldı. Kayıtta, müdür, siyahları kastederek “Neden her gün burada bu aptallara katlanmak zorunda olduğumu cidden anlamıyorum” derken duyuluyordu. Bazı öğrenciler için de “Nankör siyah çocuklar” diyordu. Ayrıca Yahudi karşıtı söylemleri de vardı. Kayıt üzerine soruşturma başlatıldı. Müdür, bu sözlerin kendisine ait olmadığını savundu. İncelemelerde sesin yapay zekayla oluşturulduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

FBI DEVREYE GİRDİ

Polis, okulun spor müdürü Dazhon Darien’in (31) parmağı olduğunu belirledi. Derinleştirilen soruşturmada ise Darien hakkında bir soruşturma daha yürütüldüğü öğrenildi. Okul fonlarının usulsüz kullanımına ilişkin bir dosyada adı geçiyordu. Darien’in intikam amacıyla müdüre böyle bir komplo kurduğu üzerinde duruluyor. Darien, gözaltına alındı. Baltimore İlçe Emniyet Müdürü Robert McCullough, Ocak 2024’te internette dolaşıma giren kaydı araştırmak için FBI ve Berkeley’deki California Üniversitesi’nden adli tıp uzmanlarıyla birlikte çalıştıklarını söyledi.