Dünya Yeraltındaki özel raylı sistemle uyuşturucu ticareti yapmışlar!

Yeraltındaki özel raylı sistemle uyuşturucu ticareti yapmışlar!

Paylaş
Yeraltındaki özel raylı sistemle uyuşturucu ticareti yapmışlar!

ABD'nin Kaliforniya eyaleti ve Meksika arasında uyuşturucu kaçakçılığı için kurulmuş sistem herkesi şoke etti. Polislerin yaptığı bir baskın sonrası ortaya çıkan sınır ötesi tünelin kendi raylı sistemi olduğu görüldü.

ABD'ni Kaliforniya eyaletinde yer alan San Diego bölgesinde uyuşturucu deposu olarak kullanılan bir evi uzun süredir takip eden ABD güvenlik güçleri bölgedeki araçları durdurup yaptığı aramalarda kokain dolu kutular bulmaya başladı. Soruşturmayı genişleten federal savcılar bölgedeki mülklere baskınlar düzenledi.

Haberin Devamı

RAYLI SİSTEM

Sanayi bölgesindeki bir depoya baskın düzenleyen yetkililer içeride uyuşturucu bulamadılar ancak yerde beton zemine oyulmuş gizli bir kapı keşfedildi.

İlk başta küçük bir yeraltı deposuna açıldığı düşünülen kapı zehir tacirlerinin akılalmaz düzenini deşifre etti.

1,2 metre çapındaki kapı yaklaşık altı kat derinliğindeki bir tünele giriş için kullanılıyordu. Ajansların geçtiği fotoğraflarda tünelin kendi raylı sistemine sahip olduğu görülüyor.

GÜÇLENDİRİLMİŞ DUVARLAR, ÖZEL HAVALANDIRMA SİSTEMİ

Meksika'nın Tijuana kenti ve San Diego arasındaki Otay Mesa sınır kapısından yaklaşık 0,8 km uzaklıktaki tünelin uzun süredir uyuşturucu kaçakçılığı için kullanıldığı düşünülüyor.

Yetkililer tünelin güçlendirilmiş duvarlar ve havalandırma sistemi ile özel olarak dizayn edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

15 TÜNEL DAHA BULUNDU

ABD'den Meksika'ya uzanan ortalama bir futbol sahası uzunluğundaki tünelin keşfedilmesi sonrası 6 kişi tutuklandı. ABD polisi çevredeki araçlarda ve konutlarda 799 kilo kokain, 1.6 kilo eroin ve çok sayıda farklı uyuşturucu ele geçirdi.

ABD ve Meksika sınırında 2006 yılından bu yana yaklaşık 15 gizli tünel bulundu. ABD Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi söz konusu tünellerin genellikle Kaliforniya ve Arizona'da bulunduğunu ve Meksika'nın Sinaloa karteli ile ilişkili olduğunu açıkladı.

EVİNDE UYURKEN ÇUKURA DÜŞTÜ

Meksika'da Martin isimli 25 yaşındaki genç, evinde uyuduğu sırada zeminin çökmesi sonucu çukura düştü. Genç, ailesi tarafından yaralı olarak kurtarılırken çukurun uyuşturucu kaçakçıları tarafından açılan bir yeraltı tüneli olduğu ortaya çıktı.
Yetkililerin yaptığı incelemede tünelin çevrede bulunan en az 8 ev için tehlike oluşturduğu açıklandı.

Genç adamın ailesi, evlerinin zemininde açılan çukur nedeniyle belediye yetkililerinden yardım istedi. Yetkililer çukurun 2011 yılında keşfedilen ve uyuşturucu kaçakçılığı yapan suç çeteleri tarafından açılan bir yeraltı tünelinin çökmesi sonucu oluştuğunu tespit ederken, tünelin çevrede bulunan en az 8 ev için tehlike oluşturduğunu açıkladı.

Haberin Devamı