Dünya Yılan adasının faturası ağır oldu

Yılan adasının faturası ağır oldu

Paylaş
Yılan adasının faturası ağır oldu

Ukrayna, Rus işgalinin başladığı 24 Şubat'tan bu yana adını birçok olayla duyduğumuz Yılan adasını hedef aldı. Ülke basını bu gelişmeyi 'Yılan Adası'nın intikamı alındı' şeklinde yorumlarken saldırıya ait görüntüler ortaya çıktı.

Rus donanması işgal harekatının ilk günlerinde, Karadeniz’de bulunan Ukrayna’ya ait 17 hektarlık Yılan Adası’na saldırmıştı. Bayrak gemisi Moskova kruvazörü olan Karadeniz Filosu’na, bu küçük adadaki bir avuç Ukrayna askerinin teslim olmaması direnişin sembolü haline gelmişti. Filo, adayı topa tutarak bu askerleri öldürmüştü. Ukrayna ordusu ise 13 Nisan’da Moskova kruvazörünü batırmıştı. Ukrayna dün de Yılan adasına demir atan Rus donanmasına ait bir çıkarma gemisini ve adadaki hava savunma sistemlerini vurduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Saldırıya ait yayınlanan görüntülerde ilk saldırılardan sonra en az iki büyük patlama olduğu görülüyor.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, bu bombaların bir mühimmat deposunu hedef aldığı anlamına gelebilir.

Savaşın ilk günlerinde Yılan Adası'nı çevreleyen Rus askerleri, adada görevli 13 Ukraynalı askere "teslim olun" çağrısı yapmış, askerleri ise bu teklifi geri çevirmişti.

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Rusya Savunma Bakanlığı ise, hava savunma sistemlerinin Karadeniz'deki Yılan adası üzerinde iki Ukraynalı SU-24 bombardıman uçağını ve bir helikopteri düşürdüğünü açıkladı.

Açıklamada, son 24 saat içinde toplam dört Ukrayna savaş uçağı, dört helikopter ve bir hücumbotun imha edildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Rusya'nın askerlere yaptığı uyarı ve Ukraynalı muhafızların verdiği cevapların ses kaydı sosyal medyaya düşmüş, ses kaydında, Ukraynalı askerlerin Rusya'nın 'teslim olun' çağrısına 'Defol git' diyerek cevap verdiği duyulmuştu.