Dünya Yıllar önceden kanser tespiti

Yıllar önceden kanser tespiti

Paylaş
Yıllar önceden kanser tespiti

İngiltere’nin Cambridge Üniversitesi’nde ‘Erken Kanser Tanısı Enstitüsü’ açıldı. İsimsiz bir hayırseverin yaptığı 11 milyon Sterlin’lik bağış, kanser tespiti araştırmalarında kullanılıyor.

Araştırmacılar, tümörlerle belirtiler ortaya çıkmadan önce mücadele etmenin yollarını bulmaya odaklanıyor. Enstitünün direktörü Prof Rebecca Fitzgerald, “Bir kanserin gelişmesi için gereken gecikme süresi, durum hastalara aniden kendini göstermeden önce yıllarca, bazen 10 veya 20 yıl boyunca devam edebilir.” “Şu anda birçok kanseri geç tespit ediyoruz ve giderek daha pahalı hale gelen ilaçlar bulmak zorunda kalıyoruz. Çok pahalı maliyetlerle bile yaşam süresini birkaç hafta uzatabiliyoruz.

Haberin Devamı

Çünkü doktorlar, o zamana kadar hastanın vücuduna yayılmış olan bir tümörü tedavi etmekte zorlanıyor. Çok sayıda insana uygulanabilecek testler kullanarak kanser riski taşıyan bir kişiyi erkenden tespit edebileceğimiz bir yaklaşıma ihtiyacımız var” dedi. Enstitü, hücrelerdeki erken değişiklikleri tespit edebilen testler üzerinde çalışıyor.