Dünya Yıllardır çözülemeyen davada yeni gelişme! 'Ben o kızım'

Yıllardır çözülemeyen davada yeni gelişme! 'Ben o kızım'

Paylaş
Yıllardır çözülemeyen davada yeni gelişme! 'Ben o kızım'

2007’de Portekiz Praia da Luz’da tatil yapan İngiliz Kate ve Gerry McCann çiftinin 3 yaşındaki kızları Madeleine, otel odasından kaçırılmıştı. Olayın üzerinden yıllar geçmesine rağmen fail hala bulunamadı ancak bir kişi şüpheli ilan edildi. Polonya'dan gelen bir haber ise davanın seyrini değiştirecek cinsten. Genç bir kadın kaybolan Madeleine olduğunu iddia ederek DNA testi istedi.

Posta.com.tr | Portekiz’de 2007’de ailesiyle tatildeyken kaybolan İngiliz Madeleine (Maddie) McCann’in akıbetinde yeni gelişmeler yaşanıyor. İngiliz Kate ve Gerry McCann çifti, ikizleri ve o dönem 3 yaşında olan kızları Madeleine ile Mayıs 2007’de Portekiz Praia da Luz’da tatil yapıyordu.

Haberin Devamı

Çift, 3 Mayıs akşamı kaldıkları otelin yakınındaki restoranda yemek yemiş, döndüklerinde Madeleine’in yatağında olmadığını görmüşlerdi. Dünya basını da olaya büyük ilgi göstermiş ancak aradan geçen 15 yılda Madeleine’den hiçbir iz bulunamamıştı.

ŞÜPHELİ İLAN EDİLDİ

3 Haziran 2020’de polis, pedofili ve tecavüz suçlarından mahkum Alman Christian Brueckner’ın (45) olayla ilgisi olabileceğini açıklamıştı. 27 Nisan 2021’de de Christian Brueckner davanın ‘resmi şüphelisi’ olarak duyurulmuştu. Önceki gün Madeleine’in kayboluşunun 15’inci yıldönümüydü.

Brueckner’in 1996’dan bu yana Avrupa çapında dört ayrı çocuk cinayetine adı karıştı. Maddie’nin kaybolduğu gün civardaki tek sabıkalı Brueckner’dı ve kamyonetiyle oradan geçmişti. Söz konusu kamyonetten DNA örnekleri toplandı. Maddie’nin kaybolduğu gün nerede olduğunu açıklamayan Brueckner, civardaki tek sabıkalıydı. Brueckner, Maddie’nin kaybolduğu bölgede 72 yaşındaki ABD’li bir turiste tecavüzden 7 yıllık hapis cezasını Almanya’da çekiyor.

Haberin Devamı

Maddie’nin ailesi Kate ve Gerry McCann, 2011’de İngiltere’de soruşturma açılmasını sağlamıştı. Ailenin mücadelesi için 13 milyon Sterlin harcanmıştı. Ancak geçen ay, soruşturmanın maddi kaynak yetersizliğinden kapatılacağı açıklanmıştı. Soruşturmanın çoğunluğu, fonlama ve bağışlarla yapılmıştı.

2019 yılında ‘’The Disappearance of Madeleine McCann’’ (Madeleine McCann'in ortadan kayboluşu) adıyla belgesel yayınlayan bir dijital platform, kamuoyunun dava konusundaki merakını ve ilgisini artırdı.

DÜNYAYI ŞAŞKINA ÇEVİREN GELİŞME

Polonya'dan gelen yeni bir haber ise davanın seyrini bir hayli değiştirecek gibi görünüyor. 21 yaşındaki Faustyna adlı genç kadın, yıllar önce kaybolan Madeleine olduğunu iddia ediyor.

Sosyal medyada @iammadeleinemccann adıyla paylaşım yapmaya başlayan Faustyna, internette büyük ilgi gördü. Ailenin kendisiyle iletişime geçtiğini söyleyen genç kadın, kaybolan kızın ebeveynleri Kate ve Gerry McCann'in 'DNA testi talebini kabul ettiklerini' söyledi.

Faustyna, çocukluk günlerine ait net anılar hatırlamadığı için Madeleine olabileceğini öne sürüyor. Paylaşımlarında, kaybolan kız ile arasındaki fiziksel benzerlikleri de gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Faustyna bir paylaşımında "Gözlerim, yüz şeklim, kulaklarım, dudaklarım benziyor. Gerçeği bilmem gerekiyor. DNA testine ihtiyacım var ve Madeleine'in ailesiyle konuşmam gerekiyor. Bana yardım edin" yazdı.

Genç kadının akıl sağlığından endişe eden bazı kişiler olmasına rağmen Madeleine'ın ailesi, DNA testi yaptırmayı kabul etti.