Dünya Yunan adalarına vizesiz seyahat ne zaman başlıyor? Miçotakis duyurdu

Yunan adalarına vizesiz seyahat ne zaman başlıyor? Miçotakis duyurdu

Paylaş
Yunan adalarına vizesiz seyahat ne zaman başlıyor? Miçotakis duyurdu

Türk vatandaşlarının Yunan adalarına vizesiz seyahati başlıyor! Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yunan adalarına vizesiz seyahat için tarihi açıkladı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem sonrası Türkiye'ye ilk yardım gönderen ülkelerden biri komşu Yunanistan oldu. İkili ilişkiler arasındaki gerilim de Atina'nın bu adımı sonrası yerini normalleşmeye bıraktı. Önce Vilnius'ta daha sonra da New York'ta bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis son olarak 7 Aralık tarihinde Atina'da temaslarda bulundu. Görüşmede Erdoğan, "Biz Ege'yi bir barış ve işbirliği denizi haline getirelim istiyoruz. Açık söylüyorum bizim aramızda çözülemeyecek kadar hiçbir sorun yok" dedi. Miçotakis de "Sınırdaş olan iki ülke yan yana ve beraber hareket etmek zorunda. Güzel bir geleceği yaratmak durumundayız." diye konuştu.

Haberin Devamı

ADALARA VİZESİZ SEYAHAT

Miçotakis Atina'daki basın toplantısında, "Yunanistan, mülteci kamplarının bulunduğu veya Türkiye'ye doğrudan feribot bağlantısı bulunan 10 adamızı, Türk vatandaşları ve ailelerinin yıl boyunca yedi gün boyunca ziyaret etme imkanının etkinleştirilmesi için Avrupa Komisyonu'ndan talepte bulundu ve onayını aldı." şeklinde konuştu.

 MİÇOTAKİS'TEN SON AÇIKLAMA

Öte yandan Milliyet.com.tr'nin haberine göre, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis devlet televizyonu ERT'ye vize kolaylığı uygulamasının Mart ayında başlayacağını bildirdi ve "10 ada, anlaşmadan hem tüm ilkbahar hem de tüm yaz boyunca faydalanacak ve bu anlaşmanın sürekli olacağına inanıyorum." dedi. Açıklamalarının devamında Türkiye'nin F-16 satın alımına da değinen Miçotakis, "Ne bunu engellemeye çalışırız ne de savunma ekipmanının bir başka ülkeye satışını etkileyecek imkana sahibiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Miçotakis ayrıca Ankara-Atina arasındaki anlaşmazlıklar hakkında şöyle dedi:

"Bu meselenin bir anda çözüleceğini düşünmüyorum ancak iyi niyetle yaklaşacağız, her Yunan hükümetinin bu konuları konuştuğunda ortaya koyduğu kırmızı çizgilerimizi net belirleyeceğiz. Öte yandan, geneldeki iyimser havadan da faydalanacağız, ki bunun zaten başlı başına önemli düzeyde olumlu bir etki yarattığını söyleyebilirim."

HANGİ ADALAR VİZESİZ OLACAK?

Anlaşma kapsamında Türk vatandaşları 10 Yunan adasına vize kolaylığı sayesinde giriş yapabilecek.

Bu adaların listesi şöyle:

-Midilli

-Samos

-Rodos

-Meis

-Leros

-Kalymnos

-Simi

-Kos