Dünya Yunan basını Atina'nın Türkiye planını yazdı

Yunan basını Atina'nın Türkiye planını yazdı

Paylaş
Yunan basını Atina'nın Türkiye planını yazdı

TEKNOFEST'e katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diyerek Yunanistan'ı uyarmıştı. Komşu basını bu sözler sonrası Yunanistan'ın izleyeceği yolu sayfasına taşıdı ve Atina'nın izleyeceği yolu yazdı.

Atina'ya 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diyerek uyarıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin yankıları sürüyor. Komşu basını bu sözler sonrası Yunanistan'ın izleyeceği yolu sayfasına taşıdı. Yunan Kathimerini gazetesi diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde Atina'nın izleyeceği yolu yazdı.

Haberin Devamı

'Türk tehditlerine diplomatik tepki' başlıklı haberde 'Atina, ortakları ve müttefiklerini Ankara'nın 'çirkin' retoriğindeki son tırmanışı hakkında bilgilendiriyor' ifadesine yer verildi.

Haberde Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin tüm üyelerine, BM genel sekreterine ve NATO genel sekreterine mektup göndereceği bilgisine yer verildi.

'Aynı kaynaklara göre, mektuplar başka bir yorumda bulunmadan sadece Türk yetkililerin orijinal açıklamalarını aktarıyor' denilen haberde Dendias'ın Çekya'ya verdiği tepki nedeniyle teşekkür ettiğinin altı çizildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Yunanistan’a: “İzmir’i unutma, bir gece ansızın gelebiliriz” TEKNOFEST KARADENİZ’de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yunanistan'a tek cümlemiz var. İzmir'i unutma. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Bir gece ansızın gelebiliriz” dedi. Çılgın Türklerin büyüyerek yoluna devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, KIZILELMA İnsansız Savaş Uçağı’nın dünyada harp tarihinde oyun değiştirici bir hamle olarak görüldüğüne dikkat çekti.

Bir başka Yunan gazetesi Ta Nea ise skandal bir manşet ile okurlarının karşısına çıktı.

Gazete 'Türkiye kontrolden çıktı' başlıklı haberinde 'Yunanistan ortaklarını Türk provokasyonları hakkında bilgilendirdi' denildi.

Haberin Devamı

MİÇOTAKİS'İN AÇIKLAMALARI SONRASI TANSİYON ZİRVE YAPTI

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler Yunan Başbakanı Miçotakis'in ABD'deki açıklamaları sonrası gerilmişti.

Miçotakis, adını vermeden Türkiye’yi kastederek 'Yunanistan komşularına dostluk elini uzatıyor. Ancak egemenliğimize, egemenlik haklarımıza yönelik ihlallere ve derhal son bulmaları gereken Yunan adaları üzerindeki üst uçuşlara müsamaha göstermeyeceğiz. Siz Kongre üyelerinden, bölgede silah satışları ile ilgili kararları verirken, NATO’nun güneydoğu kanadında yeni bir istikrarsızlık tehlikesini göz önünde bulundurmanızı istiyorum' demişti.

Miçotakis, bu sözleriyle dolaylı olarak Türkiye’ye F-16 uçağı satışına onay verilmemesini talep etmiş oldu.

Yunan Başbakanın 'Siz Kongre üyelerinden, Helenizmin 48 yıldır büyük acı çektiği ve hâlâ kapanmayan bir yarasını unutmamanızı istiyorum. Kıbrıs’taki saldırı ve adanın şiddetle ikiye bölünmesini kastediyorum. Kıbrıs’ta iki ayrı devleti, kimse hiçbir zaman kabul etmeyecektir' sözleri ise ayakta alkışlandı.