Dünya Yunanistan'daki göçmen faciasıyla ilgili korkunç iddia

Yunanistan'daki göçmen faciasıyla ilgili korkunç iddia

Paylaş
Yunanistan'daki göçmen faciasıyla ilgili korkunç iddia

Yunanistan açıklarında 14 Haziran’da içinde 750 kişi bulunan göçmen teknesi sulara gömülmüş, sadece 104 kişi kurtulabilmişti. Faciadan kurtulanlar, Yunan sahil güvenlik botlarının göçmen teknesinin yan tarafına halat bağlayıp hızla çektiğini, teknenin bu yüzden yan yatıp alabora olduğunu öne sürdü.

14 Haziran'da Yunanistan açıklarında içinde Pakistan, Suriye ve Mısır uyruklu 750 kaçak göçmenin olduğu bir tekneden yardım sinyali gelmişti. Yunan sahil güvenlik ekiplerinin tekneyi havadan fotoğraflayıp uzaklaşmasının ardından gemi batmıştı. 104 kişi kurtarılırken 82 kişinin de cesedine ulaşılmıştı. Geri kalanlar ise tekneyle birlikte sulara gömülmüştü. Bu olay son yılların en büyük göçmen faciası olarak kayıtlara geçmişti.

Haberin Devamı

4 KİŞİNİN İFADESİ

İngiliz yayın kuruluşu BBC, tekneden kurtarılan 4 kişinin ifadesine dayanarak faciaya Yunan sahil güvenlik botlarının yol açtığını öne sürdü. Tanıkların ifadesine göre; sahil güvenlik botları, göçmen teknesinin ön tarafına değil yan tarafına halat bağladı. Sonra da tekneyi kıyıya sürüklemek için çekmeye başladı. Fakat tekne, botlara bağlı olduğu taraftan önce yan yattı, sonra da alabora oldu. Yunan makamları iddiaları yalanladı.