Dünya Zelenskiy, İstanbul'a geliyor! Erdoğan ile görüşecek

Zelenskiy, İstanbul'a geliyor! Erdoğan ile görüşecek

Paylaş
Zelenskiy, İstanbul'a geliyor! Erdoğan ile görüşecek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine, yarın İstanbul'a gelecek.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, yarın Türkiye'ye bir çalışma ziyaretinde bulunacak. Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Görüşmelerde, Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili son gelişmeler, süresi 17 Temmuz'da dolacak Tahıl Koridoru Anlaşması ile iki ülke arasındaki ilişkiler ele alınacak.

SAVAŞIN ÜÇÜNCÜ HAFTASI ANTALYA'DA GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Türkiye savaşın başından beri hem Rusya hem de Ukrayna ile sık sık görüşmelerde bulunarak iki ülkenin diplomasi kapısını açık tutmasını sağladı. Savaşın üçüncü haftasında, 11-13 Mart 2022 tarihlerinde Antalya Diplomasi Forumu'nda Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun moderatörlüğünde bir araya geldi.

Türkiye, Mariupol'deki sivillerin tahliye edilebilmesi için insani koridor açılmasında da önemli ölçüde rol aldı. 3 Nisan'da yapılan çalışmalar sonucunda Mariupol'de bulunan sivillerin tahliye edilebilmesi için insani koridor açılmış oldu.

Haberin Devamı