Dünya Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska Ukrayna'dan ayrılmıyor

Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska Ukrayna'dan ayrılmıyor

Paylaş
Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska Ukrayna'dan ayrılmıyor

Ukrayna First Lady'si Olena Zelenska, Rus işgalinde eşi Volodimir Zelenskiy'nin yanında duruyor ve ülkeden ayrılmayı reddediyor.

Posta.com.tr /  Ukrayna First Lady’si Olena Zelenska ve çocukları, Rusya’nın hedefleri arasında. Ancak Olena Zelenska, eşi Zelenskiy’e olan desteğini sürdürüyor ve Ukrayna’yı terk etmeyi reddediyor. ABD’nin Zelenskiy ve ailesini kaçırma teklifini reddeden Zelenskiy, birçok suikast girişiminden kurtulmasına rağmen Ukrayna’da kalıyor.

Haberin Devamı


Zelenskiy, Kiev sokaklarından yaptığı bir paylaşımda ‘Düşman bir numaralı hedef olarak beni, iki numaralı hedef olarak ailemi belirledi. Ülkenin başındaki kişiyi ortadan kaldırarak Ukrayna’yı politik olarak yok etmeyi istiyorlar’ demişti.



Ukrayna hükümeti, Çeçen lider Kadirov’un, Zelenskiy’i öldürmesi için Ukrayna’ya bir suikast timi gönderdiğini açıklamıştı. Bunun Zelenskiy’e gerçekleştirilen suikast girişimlerinden sadece biri olduğu konusunda dikkat çekmişlerdi.


Zelenskiy’nin eşi Olena, kızı ve oğlu, ülkedeki gizli bir sığınakta kalıyor. İşgalin ilerlemesinin ardından Instagram’da paylaşım yapan Zelenska, ‘Paniklemeyeceğim ve ağlamayacağım. Sakin ve kendimden emin olacağım. Çocuklarım bana bakıyor ve onların yanında, eşimin yanında ve sizin yanınızda olacağım’ dedi.

Haberin Devamı

SADECE TELEFONDA GÖRÜŞÜYORLAR

Ailesinin güvenliğinden emin olmak için Zelenskiy, onlarla sadece telefonda görüşüyor.


‘Ukrayna’daki tüm kadınlar gibi, şimdi eşim için endişeleniyorum’ diyor Olena Zelenska ve ekliyor:
‘Her sabah onu arıyorum, her şeyin yolunda gitmesi için dua ediyorum. Ne kadar güçlü ve dayanıklı olduğunu biliyorum. O her şeye dayanabilir.’

İki çocuğuyla birlikte gözden uzak olmasına rağmen Olena Zelenska, sosyal medya platformunu sivilleri desteklemek için kullanıyor. Yakın arkadaşı Ievgen Klopotenko, "Ukraynalıların çoğu, Olena Zelenska'yı Başkanları olan komedyenin karısı olarak görüyordu. Ama şimdi onu Michelle Obama ile karşılaştırıyorlar" dedi.