Dünya Zengin taklidi yapıp sosyeteye vurgun yaptı: Anna Sorokin davasında yeni gelişme

Zengin taklidi yapıp sosyeteye vurgun yaptı: Anna Sorokin davasında yeni gelişme

Paylaş
Zengin taklidi yapıp sosyeteye vurgun yaptı: Anna Sorokin davasında yeni gelişme

New York sosyetesine girdiğinde herkes onu zengin bir Alman petrol şirketinin sahibinin kızı zannediyordu. Oysa ki özel jetlerle seyahat eden, lüks otellerde konaklayan Anna Delvey ya da gerçek adıyla Anna Sorokin'in cebinde bir kuruş bile yoktu. Buna rağmen genç kadın sosyetenin gözünü boyayıp 275 bin dolarlık vurgun yaptı. Aylardır hapiste olan Anna Sorokin davasında yaşanan yeni gelişme ise duyanları hayrete düşürdü.

Posta.com.tr | Anna Sorokin, 1991’de Rusya’da Moskova’nın yoksul kesiminde bir kamyon şoförünün kızı olarak dünyaya geldi ve 16 yaşındayken ailesiyle birlikte Almanya'ya göç ederek liseyi burada tamamladı. 2012’de bir moda şirketinde staj yapmak için New York’a gitti. Başlangıçta her şey normal ilerlerken Anna, 2013'te Anna Delvey adını kullanmaya başladı. Bunun sebebi ise kendine yeni bir kimlik belirlemesiydi. Artık Anna, Almanya’da 67 milyon dolarlık servetin sahibi olan bir petrol zengininin kızı ve tek mirasçısı olmuştu.

Haberin Devamı

ÇEVRESİNİ ZENGİNLERLE DOLDURDU

Anna Sorokin, zenginlerin içine girebilmek için doğru bağlantılar kurdu ve lüks partilerde boy göstererek itibar kazandı. 2016'da Nee York'un en lüks otelinde geceliği 400 dolara kalmaya başladı ve herkese 100 dolar bahşiş vererek zengin müşterilerle tanıştırılmayı istiyordu. 2016'dan itibaren Anna, 10 ay boyunca milyoner gibi sefa sürmeye başladı. Otelde kalarak çevresini zengin iş insanlarıyla doldurdu. Instagram hesabından gösterişli fotoğraflar paylaşması da kimsenin ondan şüphelenmemesini sağladı.

Aynı yıl, arkadaşlarıyla birlikte özel jetle tatile çıkan Anna, 35 bin 400 dolar tutan masrafı ödemedi. Fas'ta geceliği 7 bin dolar olan otelde tatil yaptı. Burada 62 bin dolarlık konaklama masraflarını da arkadaşlarına ödetti. Her ne kadar New York'a dönünce borcunu ödeyeceğini söylese de böyle bir şey gerçekleşmedi.

Haberin Devamı

HER GEÇEN GÜN KÖŞEYE SIKIŞTI

New York'a dönen Anna, bir bankadan 22 milyon dolarlık kredi çekmek istedi. Bu kredinin nedeni ise sanat vakfı kurmak istemesiydi. Ancak bana ona bu meblağda bir krediyi verebilmek için 100 bin dolarlık teminat göstermesini istedi. Bu teminatı da başka bir bankadan aldı. Ancak kısa sürede o parayı harcadı. Tatil masraflarını da ödememiş olması, Anna'yı iyice köşeye sıkıştırdı. Borç aldığı arkadaşının polise gitmesiyle Anna'nın maskesi düştü.

2017'de tutuklanan Anna Sorokin, ABD medyasında "Sosyete avcısı" olarak adlandırıldı. Sorokin'e 275 bin dolarlık dolandırıcılık soruşturması açıldı.

Julia Garner, Anna Sorokin rolünde

FİLMLERE KONU OLDU

Anna Sorokin'in 10 ay süren zenginlik macerası, o kadar ilgi gördü ki dijital platformda 'Inventing Anna'isimli dizisi yapıldı. Dizi yayınlandığı ilk günden itibaren izlenme rekorları kırdı. Üstelik Anna, bu dizinin telif haklarından da bir hayli para kazandı. Ancak bu paranın mahkeme masraflarına gideceği ifade edilmişti. 

DAVADAN ŞOKE EDEN SONUÇ ÇIKTI!

Çarşamba günü görülen davada, Anna Sorokin'in hapisten salıverildiği bildirildi. Artık özgür olan Sorokin'in herhangi bir sosyal medya platformunu kullanması yasaklandı. 31 yaşındaki dolandırıcı, sınır dışı edilmekle savaşırken son 17 ayını geçirdiği Orange Şehir Hapishanesi'nden çıkarıldı.

Haberin Devamı

Sorokin'in temsilcileri, kalacak bir yer bulunduğunda yarın salıverileceğini açıkladı. 24 saat elektronik kelepçeyle ev hapsinde kalacak olan Anna Sorokin'in ayrıca 10 bin dolarlık kefalet ödemesine karar verildi. Bu süreçte 1 milyon takipçisinin bulunduğu Twitter, Facebook, TikTok ve Instagram gibi sosyal medya platformlarını da kullanması yasaklandı.

4 YILLIK HAPİS

2019 yılında dolandırıcılıktan suçlu bulunduktan sonra 4 yılını hapiste geçiren Sorokin, 2021'de 'iyi halden' hapisten çıkarılmıştı. Ancak göçmenlik yasaları gereği yeniden tutuklanarak Orange Şehir Hapishanesi'ne getirildi.

Hükümet, Sorokin'in toplum için tehdit oluşturduğunu düşündüğünden kilit altında tutulmasını gerektiğini savundu. Sorokin'in avukatı Duncan Levin, Sorokin'in salıverilmesi konusunda mahkemeye 'sonsuz minnetar' olduğunu belirtti. Sorokin'in avukatı şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

Yargıç doğru olarak Anna'nın toplum için tehlikeli olmadığına karar verdi. Serbest bırakılması hakkında hala atlatılması gereken birkaç engel olsa da Anna, haksız mahkûmiyetine itiraz etmeye odaklanabileceği için dışarı çıkacağına çok seviniyor.

Anna Sorokin, geçen yıl yaptığı yazılı açıklamada ABD'nin göçmenlik sistemini eleştirmiş, kilit altında tutulmasının anlamsız olduğunu dile getirmişti.