Spor "Dünyanın en iyi takımı olduklarını gösterdiler"

"Dünyanın en iyi takımı olduklarını gösterdiler"

Paylaş
"Dünyanın en iyi takımı olduklarını gösterdiler"

Barcelona, Milan karşısında aldığı tarihi galibiyeti kutluyor. Nou Camp'taki 4-0'lık galibiyet sonrası Katalan ekibinde büyük sevinç hakimdi. Milan Teknik Direktörü Massimiliano Allegri ise Barcelona'nın bir kez daha dünyanın en iyi takımı olduğunu gösterdiğini söyledi

Şampiyonlar Ligi tarihinde deplasmanda 2-0 kaybettikten sonra turu geçmeyi başarabilen bir takım çıkmamıştı. Ta ki Barcelona ile Milan'ı Nou Camp'ta karşı karşıya getiren maça dek.

Lionel Messi'nin önderliğinde etkileyici bir performans sergileyen Katalan ekibi, Milan'ı 4-0 yenerek çeyrek final vizesi aldı. Yardımcı antrenör Jordi Roura karşılaşma sonrası oyuncularına övgüler yağdırdı.

Roura, "Bu oyuncular bugüne dek kazanılabilecek tüm kupaları kazandı. Buna rağmen hala kazanmayı ne kadar çok istediklerini gördünüz. Onları bu kadar özel kılan da bu. Oyuncularım turnuvaya sessizce veda etmeyi reddettiler. Kendileriyle gurur duyuyorum" dedi.

Roura, Lionel Messi'nin de son dönemde hakkındaki eleştirilere en iyi yanıtı sahada verdiğini söyledi. Milan Teknik Direktörü Massimiliano Allegri ise hayal kırıklığı içindeydi. Allegri, Barcelona'ya hakkını teslim etti.

Allegri, "Barcelona hala dünyanın en iyi takımı. Milan ise yeniden yapılanıyor. Ben gerçekçi bir insanım. Hepimiz hayal kurmayı severiz. Biz de bir süreliğine de olsa Barcelona'yı eleme hayalini yaşadık. Ancak futbolun gerçeklerine göre hareket etmek zorundayız. Iniesta'nın maçın 90. dakikasında bile nasıl zahmetsizce top sürdüğünü gördüğünüzde oturup düşünmeniz gerekiyor. Barcelona dünyanın en güçlü takımı ve Xavi - Iniesta - Messi gibi 3 sıradışı oyuncuya sahip" diye konuştu.

Barcelona bu etkileyici galibiyetle rüya gibi başlayıp; bir anda uçurumun eşiğine gelen sezonunu da kurtarmış oldu.

Haberin Devamı