Yaşam Dünyanın en pahalı 10 otel odasından biri İstanbul'da

Dünyanın en pahalı 10 otel odasından biri İstanbul'da

Paylaş
Dünyanın en pahalı 10 otel odasından biri İstanbul'da

Olağanüstü mimarisi, tasarım ürünü mobilyaları, muhteşem manzarası ile herkesi büyüleyen ancak sadece süper zenginlerin kalabileceği dünyanın en lüks ve en pahalı otel odalarından biri Türkiye'de bulunuyor

Focus Online’de yer alan habere göre, Amerikan yaşam portalı www.billionaire.com tarafından yapılan sıralamada, geceliği 22 bin ile 77 bin Euro arasında değişen süper lüks otel odaları şöyle:

1- Grand Penthouse, Hotel The Mark, New York

Dünyanın en pahalı süiti, New York’un lüks semtinde bulunuyor. The Mark otelinin en üst iki katını kapsayan süit tam bin 115 metrekare. Fransız iç mimar Jacques Grange’ın tasarladığı süitin 5 yatak odası, altı banyosu, iki barı, şöminesi, özel kütüphanesi ve 24 kişinin yemek yiyebileceği yemek odası mevcut. İstenildiğinde 230 metrekarelik terasta özel aşçılar tarafından servis almak mümkün. Central Park ve Metropolitan Sanat Müzesi manzaralı süitin geceliği tam 77 bin 369 Euro.

2- Royal Penthouse Suite, Hotel President Wilson, Cenevre

Uzun yıllar dünyanın en pahalı süiti olan Royal Penthaouse Suite, Cenevre Gölü ve Mont Blanc manzaralı. Otelin en üst katı bu süite ayrılmış. 1680 metrekare olan süit Avrupa’nın en büyüğü. 12 ayrı odanın yanı sıra 26 kişinin yer alabileceği yemek odası, bilardo odası, piyano, spor salonu, kütüphanesi, Cenevre Gölü ve Mont Blanc manzaralı jakuzisi bulunuyor. Duvarlarını pahalı sanat eserlerinin kapladığı süitin camları ve kapıları kurşun geçirmez. Süitin tek kusuru kahvaltı hariç geceliğinin 53 bin 849 euro olması.

3- Ty Warner Penthouse, Four Seasons Hotel, New York

Otelin 52. katında bulunan ve Manhattan’ı 360 derece açıdan görme imkanı sunan Ty Warner Penthouse, 400 metrekare. 9 odalı süitin koltuk takımı ve yatağı platin ve 22 karat altın ile işlenmiş. Özel uşak, antrenör ve terapistlerin hizmet verdiği odanın geceliği 51 bin 568 euro.

4- Delana Hilltop Estate, Laucala İsland Resort, Fiji


Fiji’deki Laucala adasında bulunan özel villa, yağmur ormanları, Hindistan cevizi bahçeleri, pudra şekeri beyazlığında kumsalları ve turkuaz deniz manzaralı. Villanın geceliği 49 bin 426 euro.

5- Penthouse Süit, Grand Hyatt Cannes Hotel Martinez, Cannes


Cannes’te ünlülerin plajında bulunan otelde, daha çok Cannes film festivali sırasında dünya yıldızları kalıyor. 300 metrekarelik süitte antika mobilyalar mevcut. Türk hamamı, Fin saunası ve jakuzi işin cabası. Gecelik fiyatı 37 bin 114 euro

6- Shangri-La Suite, Shangri-La Bosphorus, İstanbul

Dünyanın en lüks ve en pahalı süitleri sıralamasında 6.sırada İstanbul’da bulunan, boğaz manzaralı Shangri-La Bosphorus’un Shangri-La Suite bulunuyor. Beşiktaş’taki otelin geceliği 26 bin 960 Euro. Fiyata limuzin veya helikopterle havaalanından transfer dahil değil. 366 metrekare olan süitte iki yatak odası, iki banyo, büyük bir oturma ve yemek odası bulunuyor.

7- Presidential Suit, Mandarin Oriental, Şangay

2013 yılında açılan Şangay’ın en büyük süiti 788 metrekare olup, modern iç mekan ve geleneksel Çin desenleriyle döşeli. Presidential Suit’in50 metrekarelik lüks banyosunda büyük bir küvet ve buhar odası mevcut. Otelin şarap severler için nadide şarapların yer aldığı bir de özel şarap barı bulunuyor. Geceliği 25 bin 72 euro

8- Royal Suite, Hôtel Plaza Aténée, Paris

Müşterilerin gözünü açtığında Eyfel Kulesini gördüğü süitin büyüklüğü 450 metrekare. İki büyük yatak odasının yanı sıra, misafirler için ayrıca iki yatak odası, büyük oturma ve çalışma odası bulunan süit altın ve bordo tonlarında antik mobilyalarla döşeli. Mermer döşeli iki banyosunda Eyfel Kulesi manzaralı jakuzi ve Türk hamamı bulunuyor. Süitin gecelik fiyatı 24 bin 263 Euro.

9- Presidential Suite Hotel Cala di Volpe, Sardinya Adası

1970’li yıllarda James Bond filmlerinin çevrildiği otele geceliği 23 bin 365 Euro ödeyebilenler, James Bond’un kaldığı yatakta kalabilir. Üç yatak odası, banyolar, solaryum imkanı, lüks ses sistemi ve DVD kütüphanesi bulunan üç katlı süitin terasında yüzme havuzu bulunuyor.

10- The Apartement, The Connaught Hotel, Londra

Londra’nın Mayfair semtinde bulunan otel, 2007 yılında geleneksel İngiliz konağını muhafaza edecek şekilde restore edilmiş. Otelin geceliği 22 bin106 Euro.

Ahmet YILDIRIM/ (DHA)

Haberin Devamı