Spor Düşme hattı alev alev

Düşme hattı alev alev

Paylaş
Düşme hattı alev alev

Süper Lig'de bitime 6 hafta kala lige ilk veda eden ekip Ankaragücü olurken, Samsunspor ve Manisaspor ise kalan periyotta zorlu maçlar oynayacak

Ligde 28’inci hafta müsabakalarının ardından Ankaragücü matematiksel olarak lige veda ederken, kendi evinde Gaziantepspor’a mağlup olan Manisaspor ise sıralamada rakibinin altına inerek düşme hattına geriledi.

Samsunspor’un kendi evinde Bursaspor’a 3-0 mağlup olduğu haftanın ardından "küme düşme hattı"nda yer alan Samsunspor ile Manisaspor son haftalara dezavantajlı girdi.

Deplasmanda Trabzonspor’u mağlup etmeyi başaran Mersin İdmanyurdu’nun düşme hattındaki Manisaspor’un 7 puan önüne geçtiği ligde, 12’nci sıradaki 35 puanlı Medical Park Antalyaspor, 34’er puanlı Kardemir Karabükspor ve Kayserispor ile 32 puanlı Gaziantepspor, düşme potasına yakın diğer takımlar olarak sıralandı.

SAMSUNSPOR

Ligde 26 puana sahip Samsunspor, düşme hattının hemen üzerindeki Gaziantepspor’un 6 puan gerisinde yer alırken, kalan 6 haftada lige tutunmak için büyük bir mücadele verecek.

Gelecek hafta Medical Park Antalyaspor’la deplasmanda karşılaşacak Karadeniz temsilcisi, olası bir galibiyette hem umudunu sürdürecek hem de 35 puanlı olmasına rağmen rakibini düşme hattına yaklaştıracak.

Karadeniz temsilcisi daha sonra Gaziantepspor, Kayserispor (D) ve Mersin İdmanyurdu ile karşılaştıktan sonra deplasmanda Beşiktaş ile puan mücadelesi yapacak.

MANİSASPOR

Ligin ilk devresinde aldığı başarılı sonuçların ardından düşüşe geçen ve son olarak Gaziantepspor’a yenilerek düşme hattına gerileyen Manisaspor ise 28’inci haftayı 29 puanla 16’ncı sırada tamamladı.

Sezon sonunda olası puan eşitliği halinde Gaziantepspor’un gerisinde yer alacak Manisaspor, gelecek hafta 34 puanlı Kayserispor’a konuk olduktan sonra Mersin İdmanyurdu deplasmanında puan arayacak. Ege temsilcisinin ligin son 4 haftasında karşılaşacağı rakipler arasında Beşiktaş (D) ve Galatasaray da yer alıyor.

GAZİANTEPSPOR

Manisaspor’a karşı aldığı galibiyetle kümede kalma yolunda önemli bir avantaj yakalayan Gaziantepspor, gelecek hafta ilk 8’e kalma mücadelesini sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni konuk ettikten sonra ligde kalma mücadelesini sürdüren Samsunspor (D) ve Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak.

Haberin Devamı