Gündem E Okul VBS sistemi giriş not ve devamsızlık bilgileri: Okullar ne zaman kapanıyor?

E Okul VBS sistemi giriş not ve devamsızlık bilgileri: Okullar ne zaman kapanıyor?

Paylaş
E Okul VBS sistemi giriş not ve devamsızlık bilgileri: Okullar ne zaman kapanıyor?

Okulların kapanmasına sayılı günler kala, öğrenciler ve veliler E-okul VBS giriş sistemine girerek not ve devamsızlık bilgilerine ulaşmak istiyorlar. Öte yandan öğrenciler okulların tam olarak ne zaman kapanacağını da merak ediyorlar.

2017-2018 eğitim-öğretim yılının sonuna geliyoruz. Okulların kapanmasına çok az bir süre kala, hem öğrenciler hem de veliler, E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne (VBS) girerek not bilgisine ve devamsızlık bilgisine bakmak istiyorlar. Öte yandan okulların ne zaman kapanacağını ise merak ediyorlar.

Haberin Devamı

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2017-2018 eğitim-öğretim yılı 8 Haziran 2018 Cuma günü karnelerin alınmasıyla sona erecek ve öğrenciler 3 aylık yaz tatiline başlayacak. Yaz tatilinin ardından 17 Eylül 2018 Pazartesi günü okullar yeniden açılacak.

VBS SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

E-okul VBS girişi için ilk adımda bilgilerine erilmek istenen öğrencinin T.C kimlik ve okul numaraları ilgi alanlara girilmeli. Bunların hemen yanında yer alan güvenlik numaraları (siteye giren herkes için farklı) “Resimdeki Rakamlar” kutusuna yazıldıktan sonra “Giriş” butonuna tıklanarak VBS’ye giriş yapılabilir.

E-OKUL VBS GİRİŞ SİSTEMİ

E-OKUL ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; ‘Öğrenci T.C Kimlik No', ‘Öğrenci Okul No' ve ‘Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan ‘Giriş' seçeneğine tıkayınız.