Bilim - Teknoloji E3'ten beklediğimiz 8 şey!
Paylaş
E3'ten beklediğimiz 8 şey!

E3 2013'e giderek yaklaşıyoruz. Peki dev oyun fuarında yeni neler beklemeliyiz?

Her sene düzenlenen oyun fuarı Electronic Entertainment Expo, yani E3'e giderek yaklaşıyoruz. PlayStation 4'ün tanıtılması ile beraber E3 2013'ün son yılların en önemli fuarlarından bir tanesi olacağı düşünülüyor. Microsoft'un yakında ortaya çıkacak yeni nesil konsolu "Xbox 720", Nintendo'nun Wii U'su ve fazlası, 11 Haziran'da başlayacak E3'ün en gözde konularından olacak.

Haberin Devamı

Yine de E3 koridorlarında bizi hangi sürprizlerin beklediğini tam olarak bilmiyoruz. Ancak bazı tahminlerimiz var.

1. Yeni Xbox ortaya çıkacak

Xbox 360'ın halefinin E3'te ortaya çıkacağına dair birçok işaret mevcut. Konsolun ismi henüz Microsoft tarafından açıklanmadığından, genellikle "Xbox 720" olarak anılıyor ancak çıktığında farklı bir isme sahip olma ihtimali yüksek.

Xbox 720'nin donanımsal özellikleri hakkında henüz bir bilgi yok. Microsoft'un Sony gibi konsolun kendisini gösterip göstermeyeceği de merak konusu.

2. Nintendo oyunlara el atacak

Nintendo'nun Wii U'yu korumak için bir eylemde bulunması gerekiyor. Bu eylem, muhtemelen şirketin ortaya çıkaracağı yeni oyunlar olabilir.

3. PlayStation 4'ü göreceğiz

Haberin Devamı

Sony, PlayStation 4'ün tanıtımı sırasında konsolun kendisini göstermeyerek oyun severlerin merakını uyandırmıştı. Konsol, Sony'ye göre Haziran'dan önce de görünebilir, ancak PS4'ün E3'ün en önemli odak noktalarından bir tanesi olacağı kesin.


Vita'nın kaderi belli olacak...

4. Vita'nın kaderi belli olacak

PS Vita, harika bir oyun sistemi olsa da kullanıcılar şu sıralarda cep telefonlarındaki ucuz oyunlarla yetiniyorlar. Sony'nin Japonya'daki fiyat indirimleri işe yarasa da, şirket diğer pazarlarda indirim yapmak istemiyor. Ancak E3'te bu değişebilir. Fiyatın yanında Vita'nın bir PS4 aksesuarı haline geleceğini biliyoruz. PlayStation 4, Gaikai akış hizmetini kullanarak oyunları Vita'nızda gösterebilecek.

5. E3'teki en önemli oyunlar

E3 sürprizleriyle tanınan bir etkinlik. Beklemediğimiz devam oyunları ve yepyeni yapımlarla karşılaşma olasılığımız yüksek. E3'te oyun meraklılarının ilgisini çekeceğini düşündüğümüz oyunlar arasında Watch Dogs, Super Smash Bros Wii U, yeni bir Call of Duty, Battlefield 4, Assassins Creed IV: Black Flag ve Grand Theft Auto V var.

6. Unreal Engine 4

PS4'ün tanıtımında kısaca gördüğümüz güçlü Unreal Engine 4 oyun motoru, tam dinamik ışıklandırma özellikleri, geliştiricilerin işini kolaylaştırmasıyla E3'ün en dikkat çekenleri arasında olacak. Fuarda motorun sunduğu yüksek kaliteli görselleri daha yakından görme ve değerlendirme fırsatı bulacağız.

Haberin Devamı

7. Steam Box

Valve'ın yeni PC "konsolu" Steam Box, bazılarına göre "konsolları öldürecek" özelliklere sahip. Ancak cihazın gerçek kapasitesini onu bizzat görüp denediğimizde anlayabileceğiz. E3'te en azından cihazın bir prototipiyle karşılaşmayı umuyoruz. Gabeell, bir süre önce konsolun prototiplerinin birkaç ay içinde hazır olacağını söylemişti.

8. Ouya

Kickstarter ile hayat bulan 99 dolarlık Ouya, 28 Mart'taki etkinlikte ilk kez ortaya çıkacak. Cihazın Haziran'da piyasaya sürülmesi beklense de, henüz kesin bir tarih verilmiş değil. Cihazın E3'ten çıkması halinde, fuarda birkaç Ouya oyunuyla karşılaşmayı bekleyebiliriz. Ouya'ya gelecek oyunlar arasında ChronoBlade ve The Ball'un olduğunu zaten biliyorduk.

Resimlerle: En depresif 15 oyun!

Kaynak: CHIP Online