Türkiye (Son Dakika) Edirne'ye ilk kar düştü

Edirne'ye ilk kar düştü

Paylaş
Edirne'ye ilk kar düştü

Türkiye'nin Balkanlara açılan kapısı Edirne'ye yılın ilk karı düştü. kent beyaza büründü.

Edirne'de gece yarısından itibaren yılık ilk karı etkili oldu. Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava Edirne'de etkisini gösterdi.

Haberin Devamı

Kentin, Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı bölgesinde başlayan kar yağışı, gece yarısından itibaren yüksek yerlerde etkili oldu. Hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle başlayan kar yağışı, çatıları ve otomobilleri beyaza bürüdü.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gün içinde de devam edeceğini söyledi.

Meteoroloji içinde bulunduğumuz hafta için Marmara ve kuzey bölgelerde soğuk hava ve yağış uyarısında bulunmuştu. Hava sıcaklığının 2 derece ölçüldüğü kentte meteoroloji yetkilileri, kar yağışının gün içinde yerini karla karışık yağmura bırakacağını belirtti.

Hamzabeyli köyünde yaşayan Mehmet Tunca, mevsimin ilk karının köyde sevinçle karşılandığını söyledi. Kar yağışının gece saatlerinde başladığını anlatan Tunca, "Yılın ilk karı yağdı. Her yer çok kuraktı. Yağış ekinlerimize de çok iyi geldi. Çok sevindik." dedi. Köy sakinlerinden 75 yaşındaki Osman Alaç ise tam zamanında gelen kar yağışına en çok torunlarının sevindiğini ifade etti. Kar yağışının bereketli olduğunu dile getiren Alaç, "Arkadaşlarla kar topu oynadık. Ekinlerimiz yağış nedeniyle kuraklık tehlikesinden kurtuldu. Çok sevinçliyiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

DHA