Siyaset Efkan Âlâ: 180'den fazla soruşturma var
Paylaş
Efkan Âlâ: 180'den fazla soruşturma var

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, Polis teşkilatının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla ATO Congresium'daki kutlama töreninin ardından açıklamalarda bulundu

Bakan Âlâ, yasa dışı dinleme ve yasa dışı sorgulama ile ilgi olarak şu ana kadar 180’i aşkın soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Ankara’da 4 polis müdürünün ifadelerinin alındığı haberlerinin doğru ifadeler olmadığını söyleyen Bakan Ala, "Yanlış bilgiler. Ama buna ilişkin Ankara ve İstanbul’da zaman zaman ifadelere başvuruluyor. Hem müfettişler başvuruyor. Bazen müfettişler görevden uzaklaştırıyor bazen adli makamlar soruşturma yürütüyor. O bakımdan bazen size yanlış bilgiler gelebiliyor. Biliyorsunuz serbest bırakılma bir soruşturmanın devam etmediği anlamına gelmez. Tutuklama da suçlu oldukları anlamına gelmez. Soruşturmanın seyri bakımından bazı bazen görevden uzaklaştırma bazen de tutuklama tedbirleri uygulanabilir. Yargılama tamamlandıktan sonra karar verilir. Bazılarına idari yaptırımlar oluyor. Meslekten uzaklaştırmalar oldu.180’i aşan soruşturmanın usulsüz dinleme ve usulsüz sorgulama ile ilgili" dedi.

Haberin Devamı

DHA