Spor Ege'ye bir şok daha

Ege'ye bir şok daha

Paylaş
Ege'ye bir şok daha

Avrupa Yüzme Şampiyonu otistik milli sporcu Ege Deniz'e Özel Sporcular Federasyonu'ndan şok karar

14-25 Ağustos 2013 tarihinde düzenlenecek INASFID Dünya Yüzme Şampiyonası’na katılma hakkı olan Ege Deniz, parasızlıktan şampiyonaya gidemiyor..
Haziran ayında Özel Sporcular Federasyonu, "Maliyeti çok" gerekçesi ile Dünya şampiyonasına katılmama kararı alıp, "Aileler isterlerse kendi imkanları ile yarışmaya gidebilir" açıklamasında bulunmuştu.

Bu karar üzerine yıkılan aile, Federasyonun bu kararını 28.06.2013 tarihinde Spor bakanlığı ve İlgili tüm birimlere dilekçeler vererek bildirdi.

Bunun üzerine Federasyon geri adım atarak 01.07.2013 tarihinde Şampiyonaya katılabilecek 3 otistik sporcunun masraflarını karşılama kararı aldı.

Bunun üzere Ege Deniz ve ailesi, Spor Bakanı’na ve Başbakan’a verdikleri talimatlarla federasyonun karar değiştirmesinden dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Ancak aile, Federasyonun dün gönderdiği yeni bir mesajla yeniden yıkıldı.

Özel Sporcular Federasyonu, otistik sporcu Ege Deniz’in şampiyonaya katılabilmesi için refakatçısı adına yol ve konaklama masrafı için 5 bin 200 Euro para istedi.
Federasyona, otistik bireylerin refakatçisiz yarışlara katılamayacağının daha önceden iletilmesine rağmen, 5 bin 200 Euro’nun ödenmemesi halinde Ege Deniz’in yarışlara katılamayacağı mesajınının verildiği ifade edildi.

Sporcunun ailesi, bugüne kadar Federasyon’un 5 farklı karar aldığı ve tüm kararlarının birbirinden skandal açıklamalar olduğununu belirtti. En son milli sporcu için gönderilen antrenörün bile sporcuya jest olarak gönderildiği, yoksa onun bile gönderilmeyeceği ifade edildi.

5 bin 200 Euro maddi imkanı tek başına veremeyecek durumda olan aile, dünya şampiyonu olabilme yeteneğinde olan sporcunun maduriyetinin giderilmesi için Spor Bakanı’ndan yardım talep ettiğini dile getirdi..

DHA

Haberin Devamı