Eğitim - Kariyer Eğitim dört duvar arasından kurtarılmalı

Eğitim dört duvar arasından kurtarılmalı

Paylaş
Eğitim dört duvar arasından kurtarılmalı

104 kampüs ve 70 bin öğrencisiyle yeni eğitim sezonuna girecek olan Doğa Koleji, klasik sistemler yerine 'yaparak ve yaşayarak öğrenme' anlayışını ilke edindiğini açıkladı

Hazırlayan Yaşar Özay
yasar.ozay@posta.com.tr

Haberin Devamı

104 kampüs ve 70 bin öğrencisiyle yeni eğitim sezonuna girecek olan Doğa Koleji, klasik sistemler yerine ‘yaparak ve yaşayarak öğrenme’ anlayışını ilke edindiğini açıkladı

Eğitimin dört duvar arasında değil doğayla iç içe, özgürce ve keyifle yapılması gerektiğini savunan Doğa Okulları CEO’su Bünyamin Çelikten yeni eğitim sezonu öncesi projelerini açıkladı. Mutlu, özgüveni yüksek, değerlerine bağlı, dünyayı takip eden, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak bireyler yetiştirmeyi ilke edindiklerini anlatan Çelikten şunları söyledi: “Eğitim sektörünün lokomotifi olan bir özel okul olarak bu yılki hedefiniz Türkiye’deki eğitim kalitesinin yükseltilmesi. Bizler şu anda en çok öğrenciye sahip olan bir özel okul olarak eğitim sektöründe lokomotif konumundayız. Bu konumu devam ettirirken, kurumumuzu büyütürken temel noktamız; kalitemizi korumak, artırmak ve dünya standartlarında bir eğitim vermek.”

Haberin Devamı

‘KLASİK KALIPLARI YIKTIK’

Öğrencilere eğitim verirken eğitim kadrosu ve velilerin mutluluğunun da bir arada düşündüklerini söyleyen Bünyamin Çelikten, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Doğa Okulları’nı diğer eğitim kurumlarından ayıran en temel özelliği; eğitimde klasik kalıpları yıkarak modern, vizyoner sistemleri hayata geçirmesidir. Doğa Okulları’nda çocuklar her şeyi ‘dünyanın en iyi öğretmeninden’, doğanın kendisinden öğreniyor. Doğayı temel alarak geliştirilen eğitim sistemleri, klasik kalıplardan kurtulup ‘yaparak ve yaşayarak öğrenme’ anlayışını sistemli hale getiriyor. Eğitim sistemi, bugün tüm dünyada kabul gören, başarısı kanıtlanmış bir eğitim sistemi haline geldi. Doğa Okulları’nın farklı içeriklerle uyguladığı 3 ayrı konsepti var. Bunlar; Doğa, Dil Eğitimi ve Bilim Konsepti. Doğa Okulları, bu eğitim sistemiyle öğrencilerini sadece akademik değil her alanda geliştirerek hayata hazırlıyor: Öğretmenler için Doğa Konseptli Eğitim Modeli Workshopları yapıyoruz. Biz, yeni dönemde de özel projelere devam edeceğiz. Her özel projemizin Türkiye’deki eğitim sürecine yeni bir soluk ve bakış açısı getirdiğini düşünüyoruz. Bunu da en iyi şekilde değerlendirmek için dünyanın ve Türkiye’nin önemli kurumlarıyla işbirliği yaparak projelere imza atacağız.”

Haberin Devamı

SEKTÖR SIÇRAMA YAPABİLİR

Doğa Konseptli Eğitim Modeli’nin, Avrupa Birliği’nin fon desteğiyle bir AB Projesi’ne dönüştüğünü kaydeden Doğa Okulları CEO'su Bünyamin Çelikten, “Modelimiz bu sayede iyice oturdu ve daha sistematik bir hale geldi” dedi. Bu yılın eğitim sektörü için çok önemli olduğunu ve öğretmen eğitimlerine büyük bir hız verdiklerini anlatan Çelikten; "Yıllık yüzde 10-15 bandında olan bir pazarın doğal büyüme hızı, dershanelerin etkisiyle bu yıla özgü olarak yüzde 35-40 bandına bir sıçrama yapabilir’’ dedi.