Eğitim - Kariyer 10. Sınıf Fizik konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 10. sınıf Fizik konuları

10. Sınıf Fizik konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 10. sınıf Fizik konuları

Paylaş
10. Sınıf Fizik konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 10. sınıf Fizik konuları

10.sınıf fizik, üniversite sınavı için sıklıkla çıkan sorular için önemli konuları kapsamaktadır. Özellikle temel fizik kurallarının öğrenilmesi açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu bakımdan 10. sınıf fizik konularını öğrenebilir ve buna göre üniversite sınavında çıkan soruların doğru yanıtlarını bulmak amacıyla rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizler için 10. sınıf fizik konuları nelerdir sizler için derledik.

10. sınıf fizik dersi kapsamında lise öğrencileri için mutlaka öğrenilmesi gereken konuları barındırmaktadır. Fizik konuları aynı zamanda dünyanın varoluş kurallarını da doğru öğrenilmesini sağlamaktadır.

Haberin Devamı


10. SINIF FİZİK KONULARI NELERDİR?


Lise1 yani 9. sınıf öğrencileri için Fizik dersleri ve içerisinde barındırdığı fizik konuları ilginç gelmekte ve öğrenciler arasında merak uyandırmaktadır. Genellikle deneysel ve uygulama yanı olan fizik dersinin 10. sınıf konularına genel olarak bakıldığında sayısal kategoride değerlendirilmekte ve üniversite sınavında mühendislik gibi mesleklerin öğrenimi tercih edilmesi halinde fizik konuları önemi oldukça büyüktür.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10. sınıf fizik dersleri eğitim ve öğrenim yılı boyunca 1. ve 2. dönem fizik konuları olmak üzere 2 gruba ayrılmaktadır. Genel olarak 10. sınıf fizik konularına bakıldığında, elektrik akımı ve potansiyel kavramı, Direnç kavramı, ohm kavramı, eş değer direnç, Elektro motor sistemi ve kuvveti, manyetizma, dalga boyu, merkez ve odak noktası, sesin yüksekliği ve sesin şiddeti, deprem dalgaları, ses kirliliği, tını kavramı, gürültü kavramı, uğultu kavramı ve yankı kavramı olarak incelenebilmektedir.

Haberin Devamı

1. VE 2. DÖNEM 10. SINIF FİZİK KONULARI


10. sınıf olarak bilinen lise 2 öğrencilerinin sayısal alanda konularını Milli Eğitim Bakanlığı müfredatının uyguladığı 1. ve 2. dönem fizik konuları temel kavramların 1. dönem olmak üzere fizik ders kitaplarında yerini almaktadır.

1. dönem 10. sınıf fizik konularına bakılacak olursa; temel fizik kavramlarıyla 1. ünitenin konusu olmaktadır. elektrik akımı ve potansiyel temel kavramları, direnç kavramı ohm kanunu, eş değer ve iç direnç kavramı, elektro motor gücü ve kavramı, elektrik güç ve enerji kavramları, eanyetizma, katı akışkanların basınç kuvveti, Archimedes ve pascal kanunları, yerçekimi ve kaldırma kuvveti kavramı ve hesaplaması

2. dönem 10. sınıf fizik konuları temel kavramlardan ziyade biraz daha uygulama ve detay gerektiren konular olarak müfredata eklenmiştir. Buna göre; dalga kavramı ve dalganın hareket ile titreşim boyu, periyot, hız, frekans gönderme ile genlik kavramı, merkez ile odak noktası, rezonans kavramı nedir?
ses temel kavramı, ses kirliliği, tını gürültü, yankı ve uğultu kavramları, deprem dalgaları 2. dönem konuları arasında yer almaktadır.

10. sınıf fizik konuları temel kavramları içermektedir. 10. sınıf 1. ve 2. dönem fizik konularını tam anlamıyla öğrenilmesi halinde 11. ve 12. sınıf fizik konularını öğrenilmesi oldukça kolaylık sağlamaktadır. Bu sebeple fizik konuları temel kavramlarını öğrenmek çok önemlidir.

10. sınıf fizik laboratuvar çalışması gerektiren konular içermektedir. Buna göre 1 ve 2. dönem konuları öğrencilerin kolay öğreneceği şekilde sıralanmıştır. Konu sıralaması her bir konu sonrasındaki gelecek olan fizik konusu bir önceki konuyu destekleyecek şekilde müfredata dahil edilmiştir. Yıllık müfredatlar bir sonraki yıla hazırlanma aşamasında tüm konular tekrar gözden geçirilerek güncelleme yapılmaktadır.

Haberin Devamı