Eğitim - Kariyer 10. sınıf kimya konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 10. sınıf kimya konuları

10. sınıf kimya konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 10. sınıf kimya konuları

Paylaş
10. sınıf kimya konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 10. sınıf kimya konuları

Kimya dersi 10.cu sınıftan beri görülmektedir. Dolayısı ile lise 2'ye geçen öğrenciler hemen kimya dersini merak etmeye başlarlar. Lise 2 Kimya dersi sıklıklar araştırılmaktadır. Konuları ve detaylar her daim merak konusu olmuştur. Bu yüzden 10.sınıf kimya konuları nelerdir? 1.ve 2.Dönem 10.sınıf kimya konularını sizler için derledik.

Kimya dersi 10.cu sınıftan itibaren görülmeye başlamaktadır. Eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrenciler 10.cu sınıf kimya derslerinin konularını bilmek isterler. Kimya önemli bir derstir ve içeriği de oldukça geniştir. Üniversite sınavında da kimya dersinden sorular çıkmaktadır. Dolayısı ile 10.cu sınıf kimya konularını iyi kavrayabilmek önemlidir.

Haberin Devamı

10.SINIF KİMYA KONULARI NELERDİR?

Müfredat konularını bilmek oldukça önemlidir. Pek çok öğrenci lise 2'ye geçerken bu konuları merak eder. Özellikle de kimya derslerinin konuları araştırılmaktadır.

1.Ünite:

-Kimyanın Temel Konuları

-Mol kavramı

-Kimyasal Tepkimeler

-Kimyasal Denklemler

2.Ünite:

-Karışımların Sınıflandırılması

-Ayırma Ve Saflaştırma Teknikleri

3.Ünite:

-Asitler, Bazlar Ve Tuzlar

-Asitler Ve Bazlar

-Asitlerin Ve Bazların Tepkimeleri

-Hayatımızda Asitler Ve Bazlar

-Tuzlar

4.Ünite

-Kimya Her Yerde

-Yaygın Günlük Hayat Kimyasalları

-Gıdalar

1. ve 2. Dönem 10.Sınıf Kimya Konuları

Akıllara sorulardan biri 1 ve 2 dönem kimya derslerinin konularıdır. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler için 10.cu sınıfın kimya ders konuları ciddi anlamda önem taşımaktadır. Çünkü genelde sorular bu dönemlerden çıkmaktadır. 10.cu sınıf kimya ders konularını bilmek ve onlara hakim olmak oldukça önemlidir.

Haberin Devamı

10.cu sınıf 1 dönem kimya ders konuları şu şekildedir:

1 Ünite Kimyanın temel kanunları

-Kimyanın Temel Kanunları

- Mol Kavramı

-Kimyasal Tepkimeler

2 Ünite Karışımlar

-Kimyasal Denklemler

-Karışımların Sınıflandırılması

-Ayırma Ve Saflaştırma Teknikleri

10.cu sınıf 2. dönem ders konuları ise şöyle:

3 Ünite Asitler, Bazlar Ve Tuzlar

-Asitler ve Tuzlar

-Asitlerin Ve Bazların Tepkimeleri

-Hayatımızda Asitler Ve Bazlar

-Tuzlar

4 Ünite Kimya Her Yerde

-Yaygın Günlük Hayat Kimyasalları

-Gıdalar

Kimya Dersinin Önemi Nedir?

Lise 2 yani 10.cu sınıf öğrencileri kimya dersinde toplam 4 ünite geçmektedir. Ünitelerin yapısı ve zorluk derecesi değişmektedir. Maddelerin niceliği, özelliği ve niteliği hakkında genel ve detaylı bilgiler veren bir derstir. Özellikle de üniversite sınavında kimya dersinde sorular çıkmaktadır. Bu dersi anlayabilmek ve kavrayabilmek son derece önemlidir.

Kimya dersinde kaynama noktası, yoğunluk, çözünürlük, atom ile ilgili kavramlar, element ve bileşikler, metal ve ametaller, kimyanın genel kanunları ve kimyasal bağlar gibi konular işlemektedir.

Kimya insanların hayatın merkezi konumundadır.

Temizlik ve yapı malzemeleri, giysiler, ilaçlar, eşyalar ve kozmetik ürünler kimyasal süreçten geçerek üretilmektedir. Modern hayatın içerisinde yaşanan çevre kirliliği gibi sorunlar da artık kimyasal yollarla çözülmektedir. Dolayısı ile kimya konuları ve detayları insanların ve hatta tüm canlıların merkezi konumundadır.

Haberin Devamı

Günümüzde üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler 10.cu sınıf kimya ders konularını bilerek onlara çalışmaktadırlar. Çünkü sınavda sorular genel olarak bu sınıftan çıkmaktadır. Kimya fen dersin devamı olarak da bilinmektedir.

Son derece önemli ve detaylı bilgiler vermektedir. Bu yüzden öğrenciler konuları iyice anlamalı ve kavrayarak ilerlemelidir. Lisede görülen bu dersin konuları üniversite sınavında çıkmaktadır. Bu yüzden 10.cu sınıfın konularını bilmek onlara çalışmayı da kolaylaştıracaktır.