Eğitim - Kariyer 10. sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 10. sınıf matematik konuları

10. sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 10. sınıf matematik konuları

Paylaş
10. sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 10. sınıf matematik konuları

10. sınıf matematik konuları bir önceki seneye göre daha yoğun hale geliyor. Özellikle de fonksiyonlar, polinom ve olasılık gibi konular ele alınmaktadır. 10. sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 10. sınıf matematik konuları hakkında merak edilenleri derledik.

Matematik özellikle 10. sınıf ile birlikte çok daha zengin yapıda ele alınıyor. Sadece matematiğin farklı konuları değil aynı zamanda geometri de bu dönem itibari daha da güçlü hale gelmektedir. Böylece öğrenciler üniversite sınavına giriş noktasında bazı temel bilgileri öğrenmeye başlar. Tabii bu durum 1. sınıf için 1 ve 2. dönem olarak değişkenlik gösterir.Matematik özellikle 10. sınıf ile birlikte çok daha zengin yapıda ele alınıyor. Sadece matematiğin farklı konuları değil aynı zamanda geometri de bu dönem itibari daha da güçlü hale gelmektedir. Böylece öğrenciler üniversite sınavına giriş noktasında bazı temel bilgileri öğrenmeye başlar. Tabii bu durum 1. sınıf için 1 ve 2. dönem olarak değişkenlik gösterir.

Haberin Devamı

10. SINIF MATEMATİK KONULARI NELERDİR?

1. dönemin başlaması ile beraber 10 sınıf matematik konuları belirli sınıflandırmalar doğrultusunda sırasıyla sunulur. Ele alınan belli konu başlıkları doğrultusunda kendi içerisinde her bir konuda geniş bir yelpazeye yayılır.Özellikle matematik üzerinden üniversitede öğrencilerin öğreneceği detaylı konulara temel yapı altında giriş yapılır. Bu kapsamda ele alınabilecek olan 1 ve 2. dönem dahilinde birçok değişik konu yer almaktadır.  

- Sayma ve olasılık

- Fonksiyonlar

- Polinom

- 2. dereceden denklem

- Dörtgenler ve çokgenler

- Uzay geometrisi
 
Bu şekilde yukarıda verilen matematik ve geometri kapsamında konular ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda bu konular kendi içerisinde detaylı bir şekilde dönemine bağlı olarak ele alınır. Yani 10 sınıf matematik konuları hem 1. dönem hem de 2. dönem aşamalı biçimde değerlendirilir.

Haberin Devamı

1. VE 2. DÖNEM 10. SINIF MATEMATİK KONULARI

10. sınıf aynı zamanda lise dönemi olarak ifade edilebilir. Bu dönem içerisinde 1. dönem ve 2. dönem olmak üzere iki farklı dönem üzerinden matematik konuları daha yoğun hale gelir. Bu konular aynı zamanda üniversiteye giriş açısından bir temel oluşturmaktadır. Çünkü matematiğin karmaşık ve zorlu bir süreç içerisinde ele alınan konuları 10. sınıfa bağlanır. Tabii bu konuda dönem dönem ele almak suretiyle 10. sınıf matematik konularını ifade etmek gerekir.

1. dönem 10 sınıf matematik konuları; Bu kapsamda 1 dönem üzerinden sayma ve olasılık, fonksiyonlar ve polinomlar ifade edilmektedir. Tabii aynı zamanda bu konular kendi içerisinde oldukça geniş bir yelpaze altında değerlendirilir. Örneğin permütasyon, kombinasyon, binom açılımı ve Pascal üçgeni gibi konular olasılık üzerinden değerlendirilir.

Fonksiyonlar ise grafikler ile birlikte doğrusal fonksiyonlar gibi seçenekler doğrultusunda kendi içerisinde geniş bir yelpazeye yayılır. Polinomlar içerisinde ise birebir ve örten polinomların yanı sıra Bileşke fonksiyon gibi birçok konu ifade edilebilir. 

2. dönem 10. sınıf matematik konuları; Söz konusu 2. dönem olduğu zaman ise 2. dereceden denklemler bulunmaktadır. Aynı zamanda geometri ile beraber uzay geometrisi yine Bu dönem içerisinde öğretilir. Tabii aynı şekilde yine 1. dönemde olduğu gibi Bu dönem içerisinde de ana konular kendi içerisinde geniş bir yelpaze sağlar.

Haberin Devamı

Bunlar içerisinde 2 dereceden bir bilinmeyenli denklemler, karmaşık sayılar ve benzeri öne çıkmaktadır. Dörtgenler ise çokgenler olmak üzere farklı geometrik şekiller üzerinden değerlendirilir. Bunlar içerisinde yamuk, paralelkenar, eşkenar ve kare ile deltoid gibi seçenekler ön plana çıkmaktadır. Bu şekilde İkinci dönem kapsamında matematik konuları 10. sınıf için ele alınır.