Eğitim - Kariyer 11. sınıf fizik konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 11. sınıf fizik konuları

11. sınıf fizik konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 11. sınıf fizik konuları

Paylaş
11. sınıf fizik konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 11. sınıf fizik konuları

Lise döneminin en yoğun zamanlarından biri olarak 11. sınıf öne çıkıyor. Özellikle bu dönem içerisinde fizik konuları üniversite giriş sınavı hakkında güçlü bir temel oluşturabilir. Öyle ki vektörler, Newton yasaları, düşey ve yatay hareket gibi daha birçok farklı ön plana çıkmaktadır. 11. sınıf fizik konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 11. sınıf fizik konuları hakkında merak edilen tüm detaylar.

Öğrenciler için yoğun geçecek dönemlerden biri 11. sınıf fizik konularıdır. Bu dönem verilen yoğunluk ile beraber öğrenciler fiziğin temeli konusunda birçok farklı konuya hakim hale gelir. Böylece ileriki dönemlerde özellikle üniversite sınavına hazırlanırken, bu konular güçlü bir temel oluşturmuş olur. O yüzden mutlaka 1. ve 2. dönem kapsamında tüm fizik konularına dikkatli bir şekilde çalışmak çok önemlidir.

11. SINIF FİZİK KONULARI NELERDİR?

Özellikle söz konusu 11. sınıf olduğunda fizik konuları diğer sınıflara göre çok daha yoğun şekilde ön plana çıkmaktadır. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında müfredat daha geniş çerçevede fizik konularını öğrencilere sunar. Bu sebepten dolayı öğrencilerin her birini dikkatli şekilde öğrenmeleri, gelecek adına güçlü bir temel oluşturma şansı sağlar.

Vektör ve bağıl temel kavramlar

Haberin Devamı

Newton yasaları

Serbest düşme ve hız

Düşey ve yatay hareket

Eğik atış

Enerji ve Mekanik kavramlar

İtme ve Momentum

Enerjinin korunumu kanunu

Ağırlık merkezi ve basit makineler

Elektrik alanı

Manyetizma

İndüklenme kavramı

Alternatif akım

Bu şekilde görüldüğü gibi oldukça geniş yelpazede hem 1. hem de 2. dönem kapsamında fizik konuları öne çıkmaktadır. Özellikle öğrenciler bu konuları temel olarak ele almak suretiyle üniversite sınavı ve sonraki dönemlerde kullanma şansı elde eder.


1. VE 2.DÖNEM 11. SINIF FİZİK KONULARI

Fiziğin en geniş çaplı öğretildiği dönem içerisinde 11. sınıf yer almaktadır. Çünkü bu dönemde fizik açısından birçok farklı konu ön plana çıkıyor. Tabii bu konu geniş açıdan ele alındığı için 1. ve 2. dönem kapsamında fazla konu yer almaktadır. O yüzden ayrı ayrı ele almak suretiyle her bir konu kendi içerisinde geniş yelpazeye ayrıldığından dolayı öğrencilerin dikkatli olması gerekir.

Haberin Devamı

1. dönem 11. sınıf fizik konuları; Bu dönem içerisinde Vektör ve bağıl hareket önemli yer taşır. Aynı zamanda Newton yasaları, yatay ve dikey hareket gibi unsurlar yer alır. Diğer yandan serbest düşme ve hız, enerji ve mekanik kavramlar, itme ve momentum, momentumun kordonu kanunu, basit makineler konuları öne çıkar. Bu konular mutlaka detaylı şekilde öğrenciler tarafından ele alınmak suretiyle öğrenilmelidir.

2. dönem 11 sınıf fizik konuları; Bu dönem içerisinde özellikle elektrik alanı ve elektrik potansiyeli konuları ön plana çıkar. Aynı zamanda manyetizma, indüklenme kavramı, alternatif akım ve transformatör gibi konular pratik ve teorik olarak öğrencilere öğretilir. Fiziğin daha çok uygulama ağırlıklı konularından ele alınan Bu dönem, özellikle üniversite sınavı için oldukça etkilidir.

Fiziğin en yoğun olduğu dönemlerden biri olarak 11. sınıf ön plana çıkar. O dönem içerisinde öğrenciler birçok farklı konuyu hem detaylı şekilde hem de temel olarak öğrenir.