Eğitim - Kariyer 15 tatil ne zaman? 2023 ara tatil ne zaman, karneler ne zaman verilecek, okullar ne zaman kapanacak?

15 tatil ne zaman? 2023 ara tatil ne zaman, karneler ne zaman verilecek, okullar ne zaman kapanacak?

Paylaş
15 tatil ne zaman? 2023 ara tatil ne zaman, karneler ne zaman verilecek, okullar ne zaman kapanacak?

Birçok öğrencinin 15 gün evde vakit geçireceği sömestr tatili için sayılı günler kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 19 milyon öğrenci, dönemin ikinci tatiline ocak ayında girecek. Sınav stresine mola verip motivasyon toplamak için oldukça faydalı olan sömestr tatiline çok az bir süre kaldı. Peki, okullar ne zaman kapanacak ve yarıyıl tatiline kaç gün kaldı? Sömestr tatili ne zaman? Yarıyıl tatili ne zaman başlıyor? 15 tatile kaç gün kaldı?

Milyonlarca öğrenci ve veli yarıyıl tatilinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki, okullar ne zaman kapanacak ve yarıyıl tatiline kaç gün kaldı? Sömestr tatili ne zaman? Yarıyıl tatili ne zaman başlıyor? 15 tatile kaç gün kaldı?

Haberin Devamı

YARIYIL (15 TATİL) NE ZAMAN?

Öğrencileri ikinci dönem ara tatilinden önce 2 haftalık yarıyıl tatili bekliyor. Öğrencilerin deyimiyle Sömestr tatili 23 Ocak-3 Şubat 2023 tarihleri arasında uygulanacak.

17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatil olacak.

KARNELER HANGİ GÜN VERİLECEK?

Yarıyıl tatili için milyonlarca öğrenci karnelerini 20 Ocak Cuma günü alacak. Son ders zilinin çalmasıyla okullarda sömestr tatili 6 Şubat'a kadar sürmüş olacak.

YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

12 Eylül 2022'de başlayan eğitim öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek.

RAMAZAN BAYRAMI VE ARA TATİL BİRLEŞTİRİLECEK Mİ?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı’nın birinci günü 21 Nisan Cuma gününe denk geliyor. Üç gün sürecek Ramazan Bayramının son günü ise 23 Nisan Pazar günü kutlanacak. Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı tarihlere göre öğrenciler, hafta sonu ile birlikte toplam 9 gün tatil yapacak. Ramazan Bayramı tatilleri hafta sonuna denk geldiği için öğrenciler ek olarak tatil yapmayacak. Ramazan bayramı ile ikinci dönem ara tatili aynı tarihlerde uygulanacak.

Haberin Devamı

2022 VE 2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

Yarıyıl tatili: 23 Ocak-3 Şubat 2023

İkinci ara tatil: 17-20 Nisan 2023

Yaz tatili: 16 Haziran 2023