Eğitim - Kariyer 2. Sınıf ingilizce konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 2. sınıf ingilizce konuları

2. Sınıf ingilizce konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 2. sınıf ingilizce konuları

Paylaş
2. Sınıf ingilizce konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 2. sınıf ingilizce konuları

İngilizce öğrenciler için oldukça önemli bir yer taşırken bu eğitim ilkokul düzeyinde verilmeye başlanır. Tabii bu dönem çocuklar henüz çok küçük oldukları için basit kelimelerden başlamak suretiyle arkadaşlık ve dostluk üzerine İngilizce bilgiler sağlanır. 2. sınıf İngilizce konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 2. sınıf İngilizce konularını detayları ile derledik.

Öğrenciler 2. sınıf itibariyle İngilizceye giriş yapmaktadır. Özellikle bu dönem içerisinde basit kelimeler üzerinden bir temel oluşturulur. Aynı zamanda yine basit düzeyde rakamlar, renkler ve hayat üzerinden birçok eşya kapsamında kelimeler verilmektedir. Bu kelimeler eğlenceli şekilde Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında müfredat üzerinden çocuklara sağlanmaktadır.

Haberin Devamı

SINIF İNGİLİZCE KONULARI NELERDİR?  

dönem ve 2. dönem olmak üzere her iki dönem kapsamında öğrenciler İngilizceyi bu sınıfta eğlenceli şekilde öğrenir. Özellikle İngilizceyi sevmeleri ve aynı zamanda İlerideki sınıflarda daha keyifli şekilde İngilizce öğrenmeleri için bu dönem oldukça önemlidir. Bu bağlamda temel düzeyde kelimeler ve sayılar ile beraber renkler gibi daha birçok konu ele alınmaktadır.
 

 - Words

 - Friends

 - In the classroom

 - Numbers

 - Colours

 - At the lebrand

 - Body parts

 - Pets

 - Fruit

 - Animals

Yukarıda verilen ana başlıkları ile beraber 2. sınıftan itibaren çocuklar etkin bir şekilde İngilizceyi öğrenmeye başlar. Özellikle de bu dönem hem yazılı hem de görsel şekilde öğrencilere sunularak eğlenceli biçimde bilgiler aktarılır. Böylece birçok farklı renk, numara, arkadaşlık ve hayvan ile beraber meyve gibi isimler öğretilir.

Haberin Devamı

 2. DÖNEM 2. SINIF İNGİLİZCE KONULARI  

 Öğrenciler her iki dönem kapsamında 2. sınıf İngilizce konuları ile İngilizceyi eğlenerek öğrenmeye başlar. Zaten bu dönem temel düzeyde olduğu için önemli olan öğrencilerin severek İngilizce öğrenmeleridir. Bu sebepten dolayı evcil hayvanlar, meyveler, renkler ve numaralar gibi birçok farklı konu üzerinden İngilizce karşılıkları öğretilmektedir. Tabii bu bilgileri daha etkin şekilde öğretebilmek için iki dönem kapsamında 2. sınıf İngilizce konuları ele alınmaktadır.

 Dönem 2. sınıf İngilizce konuları; Bu dönem içerisinde öncelikle kelimeler üzerinden başlayarak öğrenciler farklı eşyaları öğrenir. Aynı zamanda arkadaşlık ve dostluk üzerine harika görseller eşliğinde öğrencilere İngilizce bilgiler sağlanır. Diğer yandan numaralar ve yine sınıfta yapılacaklar üzerinden basit düzeyde İngilizce kelime ve cümle kurguları öğretilmektedir. Yine hafif düzeyde bir dil bilgisi öğretimi İngilizce üzerinden desteklenir.

Dönem 2. sınıf İngilizce konuları; Bu dönem yine farklı kelimeleri öğrenme durumu devam eder. Özellikle de bunlar içerisinde renkler başta olmak üzere aynı zamanda bahçede oynamak ve arkadaşlarla eğlenceli partiler düzenlemek gibi başlıklar yer almaktadır. Diğer yandan evcil hayvanlar ve meyveler yine bu dönem içerisinde öğretilmeye devam edilir. Genel çerçevede de yine hem evcil hayvan hem de yabani hayvanlar üzerinden onların İngilizce isimleri öğretilmektedir.

Haberin Devamı

 

Bu dönem çocuklar için desteklenen İngilizce müfredat onlara eğlenceli şekilde pek çok farklı konuyu öğretme şansı tanımaktadır. Çocuklar İngilizceye giriş ile beraber İngilizcenin nasıl bir dili olduğunu Bu dönem içerisinde öğrenmeye başlar.

 Aynı zamanda temel düzeyde birçok farklı kelimeyi öğrenerek çevresindeki unsurların İngilizce karşılığını anlar. O yüzden bu dönem içerisinde çocuklar kelime ile aynı zamanda basit cümle kurmayı da öğrenir.