Eğitim - Kariyer 2. Sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 2. sınıf matematik konuları

2. Sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 2. sınıf matematik konuları

Paylaş
2. Sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 2. sınıf matematik konuları

Matematik, okuma yazma kadar önemlidir ve bu nedenle öğrencilere ilkokuldan itibaren verilir. İlkokuldan verilmeye başlanan matematik dersi lise 1. sınıfa kadar devam eder. 2. sınıfa gidenler de dolayısı ile hangi konuları öğreneceklerini merak ederler. 2. sınıf matematik konularını birinci ve ikinci dönem konularını detayları ile derledik.

2. sınıf matematik dersinin ilk döneminde doğal sayılar, uzamsal şekiller, sıvı ölçme ve geometrik cisimler konuları vardır. İkinci dönemde de kesirler, uzunluk ölçme, zaman ölçme ve tartma konuları öğrenilir.

Haberin Devamı

2. SINIF MATEMATİK KONULARI NELERDİR?

Öğrencilerin hangi sınıfta hangi dersleri ve hangi dersler kapsamında hangi konuları görecekleri Milli eğitim bakanlığı tarafından hazırlanır. Matematik, öğrencilere ilkokuldan itibaren verilen bir derstir ve oldukça önemlidir.

Milli eğitim bakanlığı tarafından ikinci sınıflara matematik dersinde verilecek konular belirlenir. Dolayısı ile 2. sınıfa geçecek olan öğrenciler ve veliler de hangi ünitelerin işleneceğini merak ederler.

2. sınıf matematik konular arasında doğal sayılar, doğal sayılarda dört işlem, sıvı ölçme, uzamsal şekiller, geometrik cisimler ve şekiller gibi konular vardır. Paralar ve para birimleri, kesirler, uzunluk ölçme, veri toplama ve değerlendirme konuları da 2. sınıf süresince öğrencilere verilen bilgiler arasında olur.

Haberin Devamı

1. VE 2. DÖNEM 2. SINIF MATEMATİK KONULARI

2. sınıfta öğrencilere matematik dersi kapsamında ilk dönem ve ikinci dönem farklı üniteler gösterilir. İlk dönem konular şu şekildedir:

Doğal sayılar, Doğal sayılarla toplama ve çıkarma işlemi

Sıvı ölçme

Uzamsal şekiller

Geometrik cisimler ve şekiller

Geometrik örüntüler

2. sınıfa geçen öğrencilere ikinci dönemde şu üniteler öğretilir:

Doğal sayılarla çarpma ve bölme işlemi

Zaman ölçme

Kesirler

Paralarımız

Tartma

Uzunluk ölçme

Veri toplama ve değerlendirme

 

MATEMATİK NEDEN ÖNEMLİ?

Matematik genellikle öğrencilerin en çekindikleri ve korktukları ders olarak karşımıza çıkar. Genelde bu bir ön yargıdır ve matematiğin zor olduğu ön yargısı tüm öğrencilerde korku yaratır. Bu nedenle öğrenciler matematik dersini sevmezler ve bu dersten hep uzak dururlar. Fakat matematik hayatın hemen hemen her alanında karşılaşılan bir konudur ve mutlaka bilinmesi gerekir.

Öncelikle matematiğe bir ders olarak bakmayı bırakmak ve hayatta yardımcı olabilecek bir bilgi gibi düşünmek gerekir. En basitinden bir fiyat hesaplamak, kalori hesaplamak ya da barınma alt yapısını oluşturmak için matematiğe ihtiyaç duyulur.

İnsanlar pazara ya da markete gittiklerinde bir alışveriş yaparlar ve bunun karşılığında ödeme yaparak para üstü alırlar. Her ne kadar matematikten uzak durmaya çalışsak da hayatımızın içindedir ve hayatımızı doğru ilerletmek için ihtiyaç duyduğumuz bir konudur.

Haberin Devamı

MATEMATİK KAÇINCI SINIFTA BAŞLAR?

Öğrenim hayatı boyunca öğrenciler belli dersler alırlar ve bu derslerle birlikte hayatlarını kolaylaştıracak bilgiler edinirler. Matematik dersi de bu dersler arasındadır ve ilkokul 1. sınıftan itibaren tüm öğrencilere 9. sınıfa kadar matematik dersi verilir. Matematik, hayatın her alanında gerekli olan bir ders olduğu için önemlidir.

Matematik, 1. sınıfta başlar ve öğrenciler lise 1. sınıfa geçene kadar bu dersi almaya devam ederler. Lise 1. sınıftan sonra eğer sözel ya da yabancı dil seçerlerse matematik dersi alınmayabilir. Fakat eşit ağırlık ve sayısal bölümlerinde matematik devam eder.