Eğitim - Kariyer 2021 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Kimler KYK bursu alabilir, öncelikli öğrenciler kimler?

2021 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Kimler KYK bursu alabilir, öncelikli öğrenciler kimler?

Paylaş
2021 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? Kimler KYK bursu alabilir, öncelikli öğrenciler kimler?

2021 KYK burs başvuruları, yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler tarafından yoğun şekilde araştırılıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak açıklamalar yakından takip edilirken, kimlerin KYK bursu alabileceği ve öncelikli öğrencilerin kimler olduğu da merak konusu oldu. İşte, 2021 KYK burs başvuruları hakkında merak edilenler…

KYK burs başvuruları, e-devlet üzerinden yapılıyor ve başvuru esnasında öğrencilerin sosyal, ekonomik ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep ediliyor. Yapılan değerlendirmenin ardından ise başvuru koşullarını karşılayan öğrencilere, öğrenim hayatları boyunca karşılıksız olarak burs veriliyor. 2021 KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak? İşte, detaylar…

Haberin Devamı

2021 KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2021 KYK yurt başvuru sonuçlarının ardından gözler şimdi de burs başvurularına çevrildi. Kredi ve Yurtlar Kurumu bursu başvuruları, tüm üniversitelerin dikey ve yatay geçiş öğrencileri ile doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerinin tamamlamasının ardından başlayacak.

Diğer yandan önceki yıllarda KYK burs başvuruları ekim ayında başlamıştı. Ancak 2021 yılı burs başvuruları için henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Konuyla ilgili gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

KİMLER KYK BURSU ALABİLİR?

KYK burs başvuruları sırasında öğrencilerden sosyal, ekonomik ve eğitim durumuna dair bilgiler isteniyor ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit ediliyor.

Haberin Devamı

Tüm başvurular, bu bilgiler ışığında değerlendiriliyor ve ekonomik durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs; durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi veriliyor.

ÖNCELİKLİ BURS VERİLECEK ÖĞRENCİLER KİMLER?

  • Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
  • Gazi çocukları, (Gazi bekar ise kendisi)
  • Şehit çocukları, (Şehit bekar ise bekar kardeşi)
  • Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,
  • Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
  • Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme Yurtlarında barınarak tamamlayanlar,
  • Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler.