Eğitim - Kariyer 2022-2023 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB KYK burs ve öğrenim kredisi sorgulama sayfası

2022-2023 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB KYK burs ve öğrenim kredisi sorgulama sayfası

Paylaş
2022-2023 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? GSB KYK burs ve öğrenim kredisi sorgulama sayfası

Üniversitede okuyan öğrencilerin eğitim hayatında bir nebze olsun nefes almaları için verilen KYK burs ve öğrenim kredisi sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 5-8 Kasım tarihlerinde alınan başvuruların ardından gözler 2022-2023 KYK burs ve öğrenim kredisi sorgulama sayfasına çevrildi…

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2022-2023 dönemi için başvurularını açtığı KYK burs ve kredi sonuçları için geri sayım başladı. Geçtiğimiz dönem lisans programında okuyanlara 850 TL, yüksek lisansta eğitim görenlere bin 750 TL ve doktora öğrencilerine verilen 2 bin 500 TL’lik ücretin ne kadar olacağı henüz netlik kazanmadı. Kasım ayında yapılan başvuruların aralık ayı itibarıyla sonuçlanması bekleniyor. Peki KYK burs ve kredi sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK burs ve kredi ücretleri ne kadar olacak? İşte detaylar…

Haberin Devamı

2022-2023 KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz dönem 10 Kasım'da sona eren KYK burs başvuru sonuçları, 15 Aralık 2021’de açıklanmıştı.

Buna göre; KYK burs başvuru sonuçlarının bu sene de aralık ayının sonlarına doğru açıklanacağı söylenebilir.

Net tarih belli olunca sayfamızda yer alacak…

TAAHÜTNAME ONAYI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi hakkı elde edenlerin paylaşılan tarihe dek e-Devlet kapısı üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından yapılamıyor.

Burs/kredi tahsis edilen 15-18 yaş arası öğrenciler anne/babalarının e-Devlet şifreleriyle burs/kredi taahhütnamesi için veli onayını tamamlamalarının ardından kendi e-Devlet şifreleriyle taahhütname onayını gerçekleştirebilecek.

15 yaşından küçük veya anne-babası olmayan öğrenciler de kanuni vasileri ile beraber kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne belgeleri ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilecek.

Haberin Devamı

KYK BURS ÜCRETİ KAÇ TL?

KYK burs ücreti lisans öğrencilerine 850 Türk lirası, Yüksek Lisans öğrencilerine bin 750 Türk lirası ve son olarak doktora öğrencilerine 2 bin 500 Türk lirası veriliyor.

GSB KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ SORGULAMA SAYFASI