Eğitim - Kariyer 2022 AÖF sınav sonuç sistem girişi! AÖF bahar dönemi vize sınav sonuçları açıklandı mı?

2022 AÖF sınav sonuç sistem girişi! AÖF bahar dönemi vize sınav sonuçları açıklandı mı?

Paylaş
2022 AÖF sınav sonuç sistem girişi! AÖF bahar dönemi vize sınav sonuçları açıklandı mı?

AÖF sınav sonuçları için geri sayım sona erdi. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi sınavları 2-3 Nisan tarihlerinde gerçekleşti. Sınavın üzerinden geçen yaklaşık 10 günlük sürenin ardından AÖF'den beklenen açıklama geldi. İşte, 2022 AÖF sınav sonuç sistem girişi…

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi vize sonuçları yapılan değerlendirmenin ardından aosogrenci.anadolu.edu.tr internet adresi üzerinden erişime açıldı. Üniversite eğitimine Açıköğretim Fakültesi’nde devam eden binlerce öğrenci AÖF sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından final sınavları için hazırlıklar başladı. 

Haberin Devamı

AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

AÖF bahar dönemi vize sınav sonuçları 12 Nisan 2022 Salı öğlen saat 15:30 itibariyle açıklandı. 

2022 AÖF SINAV SONUÇ SİSTEM GİRİŞİ İÇİN TIKLAYIN

AÖF’DE BAŞARI NOTU NEDİR, NASIL HESAPLANIR?

Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında "Başarı Notu" alt sınırı uygulanır. "Başarı Notu" alt sınır değeri, laboratuvar dersleri, uygulama dersleri ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 35'tir…

Not: 2019-2020 öğretim yılı bahar döneminden itibaren geçerli olacak şekilde “Başarı Notu” alt sınır değeri 35 olup Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde harf notları, dersin alındığı ilgili dönemdeki Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenmektedir.

Haberin Devamı

HARF NOTLARININ ANLAMLARI NELERDİR?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC harf notları, geçer

CD, DC ve DD harf notları, koşullu geçer

FF harf notu, başarısız harf notudur.

Herhangi bir dönemin sonunda veya akademik yılın sonunda 2,00 GNO’sunu sağlayamayan öğrenciye, akademik yetersizlik uyarısı yapılır. Akademik yetersizlik uyarısı alan öğrenci; akademik yetersizlik uyarısı aldığı dönemden itibaren CC harf notunun altında harf notu aldığı derslerden istediklerini tekrar ederek ve/veya daha önceden almadığı yeni dersleri alarak GNO’sunu en az 2,00’ye yükseltirse akademik yetersizlik uyarısı kalkar. Her iki durumda da öğrenci, bir yarıyılda en fazla 45 AKTS kredilik ders alabilir. Ancak öğrenci yaz okulunda en fazla 5 ders alabilir. Herhangi bir dönem sonunda tekrar edilen ders bulunması durumunda bu dersten alınan en son not ve kredisi dikkate alınır.