Eğitim - Kariyer 2023 bekçi alımı ne zaman başlıyor? Bekçilik başvuru şartları neler?

2023 bekçi alımı ne zaman başlıyor? Bekçilik başvuru şartları neler?

Paylaş
2023 bekçi alımı ne zaman başlıyor? Bekçilik başvuru şartları neler?

Binlerce kişinin beklediği Çarşı ve Mahalle Bekçiliği alımı araştırmalar gündemde yer alıyor. Bekçi alımı ilanı İŞKUR üzerinden yayımlandı. Polis Akademisi Başkanlığı tarafınca paylaşılan şartlar ise vatandaşın merak ettiği konular arasında. Peki, 2023 bekçi alımı ne zaman başlıyor? Bekçilik başvuru şartları neler?

PA (Polis Akademisi) tarafından 2022 yılı için bekçi alımı duyuruları yapıldı. Bekçi olmak isteyenlerin gözü ise 2023 yılı ilanında! Peki, 2023 bekçi alımı ne zaman başlıyor? Bekçilik başvuru şartları neler?

Haberin Devamı

2023 BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN?

Polis Akademisi Başkanlığı, 2023 yılı için henüz bir personel alımı ilanı yayımlamadı. 2022 yılı Nisan ayında paylaşılan bekçi alımı ilanı sonrasında alımlar sürerken buna göre 2023 bekçilik başvurularının da mart ve nisan günü açıklanması bekleniyor.

Öte yandan İŞKUR üzerinden ihtiyaca göre bekçi alımı ilanları yayımlandı. Farklı iller için açılan bekçilik ilanlarına başvurular aşağıdaki bağlantıdan yapılabilir.

BEKÇİ ALIMI İŞKUR BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN.

BEKÇİLİK BAŞVURU ŞARTLARI

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

c) En az 167 cm boyunda olmak,

d) Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

e) Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde son bir yıl veya daha fazla süredir ikamet ediyor olmak,

f) Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

Haberin Devamı

g) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış (28.04.2004 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak) ve 31 yaşından gün almamış (28.04.1992 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak) olmak,

h) Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

i) Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

j) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

k) Memuriyete engel bir hali bulunmamak,

l) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.