Eğitim - Kariyer 3. Sınıf İngilizce Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 3. Sınıf İngilizce Konuları

3. Sınıf İngilizce Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 3. Sınıf İngilizce Konuları

Paylaş
3. Sınıf İngilizce Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 3. Sınıf İngilizce Konuları

İngilizce dili eğitimi temel eğitim seviyesinde ilk olarak 2. sınıfta verilmeye başlanır. 3. sınıf düzeyinde sunulan İngilizce derslerinde öğrenciler artık yavaş yavaş sınıf ortamında ve okul dışındaki sosyal yaşamlarında da İngilizceyi aktif olarak kullanmaya başlamaları amaçlanır. 3. sınıfta İngilizce derslerinde hedeflenen kazanımların sağlanabilmesi adına, her ünite belirli başlıklar altında toplanarak öğrencilere karşı eğlenceli içeriklerden sunulmaktadır. 3. sınıf İngilizce konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 3. sınıf İngilizce konuları nelerdir sizler için derledik.

Üçüncü sınıf ve sonrasında artık öğrencilerin İngilizce dilini yavaş yavaş günlük yaşamlarına entegre ederek, sosyal yaşamlarında da kullanmaları hedeflenir. İngilizce dersleri bu doğrultuda, belirli temalar altında verilir. Millî Eğitim Bakanlığı altında İngilizce dersleri adına yürürlüğe sokulan öğretim programı, yeniden güncellenerek MEB 2023-2024 dönemi İngilizce müfredatı hazırlanmıştır. Bu öğretim programı dahilindeki yürütülen 3. sınıf İngilizce dersleri ise 2. sınıfta başlatılan temel eğitimin biraz daha geliştirilerek işlenmesi gereken konuları kapsamaktadır.

Haberin Devamı

3. Sınıf İngilizce Konuları Nelerdir?

İngilizce dili dünyada en yaygın kullanılan temel dillerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bundan dolayı Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı Türkiye Cumhuriyeti okullarında da eğitimi verilen çeşitli dillerin başında gelir. Üçüncü sınıfta verilen eğitim daha genel temalar etrafında eğlenceli içerikler dahilinde hazırlanarak öğrencilere sunulmaktadır.

Müfredatta da bu şekilde yer alır. Bu temalar aracılığı ile birlikte, eğlenceli olduğu kadar öğretici aktivitelere de dayanarak öğrencilerin günlük yaşamlarına entegre edilmesi planlanmaktadır. Ayrıca karşılarına çıkan en temel nesneler, mekânlar ve varlıklar ile ilgili önemli kavramların İngilizcelerini öğrenerek kullanmaları hedeflenir.

Bu kavramların eğitimi verilirken, aynı zamanda öğrencilere İngilizce dilini dinleme ve konuşma becerilerini de pekiştirmek istenmektedir. Bu yönde temel oluşturmaları ve kazanımlar sağlamaları hedeflenir.

Haberin Devamı

Yaş olarak henüz küçük ve eğlenerek öğrenmeye daha meyilli olan 3. Sınıf öğrencileri için tüm bu kazanımlar olabildiğince eğlenceli, işitsel ve de görsel-işitsel unsurlar ile desteklenmiştir. Bunların yanı sıra öğrencilere oyun temalı etkinlikler de müfredatta bolca yer almaktadır. 3. Sınıf İngilizce dersi konuları aşağıdaki gibi sıralanabilir;

Selamlaşma

Aile ve akrabalık ilişkileri

Duygular

Çeşitli oyunlar ve oyuncaklar

Evimizin bölümleri

İçinde yaşadığımız şehir

Taşıtlar

Hava durumu

Doğa

1. ve 2. Dönem 3. Sınıf İngilizce Konuları

3. sınıf düzeyindeki İngilizce eğitimi Millî Eğitim Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu İngilizce Öğretim Programı'na uygun olarak ilerleyen müfredata uygun bir şekilde hazırlanmıştır. Aynı zamanda üçüncü sınıf için hazırlanan İngilizce ders kitabı, 2019 yılında kabul edilmiş olmaktadır.

Bu doğrultuda 2023 -2024 eğitim ve öğretim yılında da devam eden müfredat da her sene yenilikler getirilmektedir. Söz konusu ders kitabı 2023- 2024 yılı için 10 ünite den oluşmaktadır ve aşağıdaki ünitelerden meydana gelmektedir.

1. Dönem konuları

  1. Ünite: Greeting (Selamlama ve Karşılama)
  2. Ünite: My Family (Ailem)
  3. Ünite: People I Love (Sevdiğim İnsanlar)
  4. Ünite: Feelings (Hisler, Duygular)
  5. Ünite: Toys and Games (Oyun ve Oyuncaklar)

2.Dönem konuları

  1. Ünite: My House (Evim)
  2. Ünite: In My City (Şehrimde)
  3. Ünite: Transportation (Ulaşım)
  4. Ünite: Weather (Hava)
  5. Ünite: Nature (Doğa)