Eğitim - Kariyer 5. sınıf fen konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 5. sınıf fen konuları

5. sınıf fen konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 5. sınıf fen konuları

Paylaş
5. sınıf fen konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 5. sınıf fen konuları

Güneş sistemini öğrenme konusunda 5. sınıf fen bilimleri konusu özel bir müfredata sahiptir. Çünkü İçerisinde güneş ve ay ile dünya başta olmak üzere güneş sistemindeki gezegenler ele alınır. Tabii madde değişim, kuvvet ve canlılar hakkında da birçok farklı müfredat dahilinde ulaşılır. 5. sınıf fen konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 5. sınıf fen konuları hakkında merak edilen tüm detaylar.

Birçok farklı konu bu sınıf içerisinde iki farklı dönemi üzerinden ele alınmaktadır. Öğrenciler hem güneş sistemi hakkında bilgi elde ederken hem de madde ve elektrik devreleri konusunda da bilgiye sahip olur. Bu bilgiler özellikle ortaokula geçiş esnasında güçlü bir temel oluşturmaktadır. Aynı zamanda ortaokul izlediyse ve benzeri pek çok sınav için katkı verir.

Haberin Devamı

5. SINIF FEN KONULARI NELERDİR?

Çocuklara fen dersini öğretebilmek için 5. sınıfta verilecek olan müfredat oldukça önemlidir. Çünkü güneş ve dünya ile ay üzerinden güneş sistemi eşliğinde birçok farklı bilgi eğlenceli şekilde sağlanır. Aynı zamanda kuvvetin ölçülmesi ve sürtünmesi ile birlikte madde üzerinden farklı konuları da geçiş yapılır.

- Güneş ve dünya ile ay

- Canlılar dünyası

- Kuvvetin ölçülmesi ve sürtünme

- Madde ve değişim

- Işığın yayılması

- İnsan ve çevre

- Elektrik devre eleman

Görüldüğü şekilde iki farklı dönem üzerinden hem Dünya dışı bilgiler hem de dünya içerisinden farklı bilgiler sunulmaktadır. Öğrenciler özellikle gelecekteki farklı sınıflarda öğrenecekleri detaylı bilgilere bu konuda güçlü bir temel oluşturma şansı elde eder.

Haberin Devamı

1. VE 2. DÖNEM 5. SINIF FEN KONULARI

Birbirinden değişik konulara sahip olan müfredat dahilinde 5. sınıf fen konuları öğrencilere sunulmaktadır. Özellikle Dünya ile birlikte Ay ve güneş üzerinden verilen bilgiler elektrik devreleri ya da ışık üzerinden sürmektedir. Tabii bu konular detaylı şekilde ele alındığı için iki farklı dönem üzerinden aşamalı şekilde müfredat sunulur.

1. dönem 5. sınıf konuları; Bu dönemde öğrenciler Güneş, Ay ve Dünya hakkında, aynı zamanda güneş sistemi konusunda bilgiler öğrenir. Aynı zamanda canlılar dünyasına giriş yapılır ve kuvvetin ölçülmesi ile sürtünmesi konusunda da konu geniş çaplı yayılır. Ayrıca madde ve değişim yine bu dönemde başlar. Böylece öğrenciler fen hakkında birçok farklı konu öğrenirken, güçlü bir başlangıç ve temel oluşturduğu için sınavlarda da başarılı olur.

2. dönem 5. sınıf konuları; Bu dönem içerisinde madde ve değişim konusuna devam edilir. Aynı zamanda ışığın yayılmasına giriş yapılır ve insan ile çevre konusunda gerekli bilgiler sağlanır. Öğrenciler diğer yandan elektrik devre elemanlarını bu sınıf içerisinde tanımaya başlar.

Özellikle gelecekte ve günlük yaşamda da önemli yere sahip olduğu için bu konulara inmek gerekir. Hem 1. dönem hem de 2. dönem dahilinde öğrenciler almış oldukları gerekli bilgiler doğrultusunda fen bilgisini giriş yapar.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen konular İki dönem kapsamında aynı zamanda ortaokula da önemli bir hazırlık olarak öne çıkmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında gerçekleştirilen bu müfredat, güncel olarak şu an öğrenciler desteklenmektedir. Tabii her ne kadar yeni sistemde ortak olarak geçse bile, 5 sınıf bir ilkokul bilgisi doğrultusunda öğrencilere sağlanır.