Eğitim - Kariyer 5. sınıf konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 5. sınıf konuları

5. sınıf konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 5. sınıf konuları

Paylaş
5. sınıf konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 5. sınıf konuları

Yeni eğitim öğretim yılı içerisinde 5. sınıf konuları birçok farklı ders üzerinden geniş yelpazede alınmaktadır. Şu an için müfredatta matematik, Türkçe, Fen bilimleri, Sosyal Bilgiler ve İngilizce ile Din Kültürü yer alıyor. 5. sınıf konuları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı dahilinde öne çıkan yeni sezon müfredat, öğrencilere ana dersler üzerinden birçok konu başlığı sunuyor. Örneğin Türkçe içerisinde sözcükte ve parçada anlam konuları ön plana çıkmaktadır. Matematikte ise doğal sayılar ve geometrik şekiller ile ölçüler gibi konular değerlendirilir. Tabii fen bilimleri, tarih ve diğer birçok ders üzerinden de ana başlık altında önemli konular işlenmiş durumda.

Haberin Devamı

5. SINIF KONULARI NELERDİR?

Yeni sezon ders konuları ana başlıklar altında 5. sınıf üzerinden öğrencilere sunulmuş durumda. Özellikle de ilgili dersler üzerinden o dersin temel mantığını öğretmek bu dönem içerisinde öne çıkmaktadır. Üstelik öğrenciler bu dönem içerisinde güçlü bir temel oluşturarak gelecek adına önemli bilgileri alır.

Tabii her ders üzerinden çok fazla konu olduğu için bu noktada yüzlerce konudan bahsetmek mümkündür. Bu sebepten dolayı hepsini buraya yazmak mümkün olmadığından dolayı, dersler üzerinden ana başlık kapsamında bazı konular ele alınabilir.

- Türkçe üzerinden sözcükte ve parçada anlam konuları öne çıkar.

- Matematikte ise doğal sayılar ile geometrik şekiller üzerinden konular yer alır.

- Fen bilimleri içerisinde canlılar dünyasına giriş yapılır ve dünya ile gezegenler konusunda bilgiler sağlanır.

Haberin Devamı

- Sosyal bilgiler içerisinde toplum, kültür ve miraslar ile bilim ve teknoloji gibi farklı konular öne çıkar.

- İngilizcede selamlaşma, öğrencinin kendi şehrini tanıması, oyunlar ve hobiler ile günlük rutinler gibi konular ön plana çıkar.

- Din kültürü üzerinden ise İslamiyet ile ilgili bilgiler öne çıkar.

Bu şekilde ana başlıklar genel çerçevede farklı dersler üzerinden ele alınabilir. Özellikle her bir ders kapsamındaki ana başlıklar kendi içerisinde geniş bir yelpazede ayrılır. Bu da hem ilk dönem hem de 2 dönem kapsamında 5. sınıf dersleri olarak yüzlerce konuya ayrılır.

1 VE 2. DÖNEM 5. SINIF KONULARI

Her iki dönem dahilinde öne çıkan ana dersler eşliğinde birçok farklı konu Milli Eğitim Bakanlığı kapsamına müfredat üzerinden öne çıkıyor. Özellikle yeni müfredat değişik dersler dahilinde öğrencilere dünyayı tanıma ve tarihi konularda bilgi vermek olanağı sunmaktadır. Aynı zamanda ortaokul ve lise üzerinden de güçlü bir temel oluşturma şansı verir.

Dönem 5. sınıf konuları; İlk dönemi itibariyle öğrenciler için her ders adına farklı konular ön plana çıkar. Örneğin Türkçe de sözcük ve parçada anlam konuları önemli yer taşır. Matematikte ses doğal sayılar ile birlikte geometri ana başlıklardır. Fen bilimleri canlılar dünyasına giriş yaparken madde ve aynı zamanda gezegenler konusunda bilgisi sağlar.

Haberin Devamı

Sosyal bilgiler toplum ve kültür ile miraslar hakkında bilgiler verir. İslamiyet konusunda ise genel bilgiler din kültürü üzerinden sağlanır. İngilizce de öğrenciler kendi şehrini tanırken oyun ve hobiler hakkında kelimeler öğrenmektedir.

2. Dönem 5. sınıf konuları; 2. dönem kapsamında 5. sınıf konuları ilk dönemin konularına öncelikle devam eder. Daha sonra ise Türkçede dil bilgisi dahilinde önemli bilgiler sağlar. Matematikte geometrik şekiller ve doğal sayılara devam edilir. Diğer konular üzerinden de yüzlerce konu eşliğinde öğrenciler güçlü bir temel sağlamış olur.