Eğitim - Kariyer 5. sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 5. sınıf matematik konuları

5. sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 5. sınıf matematik konuları

Paylaş
5. sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. dönem 5. sınıf matematik konuları

Çocuklar matematiğin farklı konularını öğrenebilmeleri için 5. sınıf matematik konuları oldukça önemlidir. Çünkü bu dönem içerisinde doğal sayılar, kesirler ve ondalık gibi pek çok farklı konu bir arada ele alınır. 5. sınıf matematik konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 5. sınıf matematik konuları hakkında merak edilenleri derledik.

Hem birinci hem de 2. dönemi kapsamında 5. sınıf aynı zamanda ilkokul çocukları olarak öne çıkar. Özellikle bu konuda matematik için öğrenciler farklı işlemleri yapabilmeleri konusunda pek çok farklı sayı çeşidini öğrenir. Sadece öğrenmekle kalmaz aynı zamanda bunların kolay yollarını da çözerek birbiri ile eşleştirmesi konusunda bilgi sağlar. Hem birinci hem de 2. dönemi kapsamında 5. sınıf aynı zamanda ilkokul çocukları olarak öne çıkar. Özellikle bu konuda matematik için öğrenciler farklı işlemleri yapabilmeleri konusunda pek çok farklı sayı çeşidini öğrenir. Sadece öğrenmekle kalmaz aynı zamanda bunların kolay yollarını da çözerek birbiri ile eşleştirmesi konusunda bilgi sağlar.

Haberin Devamı

5. SINIF MATEMATİK KONULARI NELERDİR?

Özellikle çocukların matematiği sayılar üzerinden daha iyi şekilde öğrenebilmeleri için 5. sınıf matematik büyük önem taşır. Bu konuda ise 1. dönem ile beraber 2. dönem kapsamında iki farklı şekilde ele alınırlar. Böylece öğrenciler konuları daha iyi şekilde pekiştirerek sayılar konusunu ortaokula geçmeden etkin biçimde anlarlar

- Doğal sayılar

- Kesirler

- Ondalık sayılar

- Temel geometrik kavram ve çizimleri

- Veri toplama ve değerlendirme

- Yüzdeler

Bu şekilde görüldüğü gibi matematik ile aynı zamanda geometri konusunda öğrenciler pek çok farklı konuya hakim olma şansı elde eder. Özellikle sayılar ile birlikte geometri konusunda öğrenciler temelini öğrenir. Bu sayede birçok farklı soru üzerinden sayıları öğrenciler birbirinden ayırır ve daha iyi işlem yapma şansı elde edilir.

Haberin Devamı

1. VE 2. DÖNEM 5. SINIF MATEMATİK KONULARI

5 sınıf matematik konuları 1 dönem ve 2 dönem olmak üzere iki farklı şekilde ele alınır. Böylece her dönem kapsamında değişik konular öğrencilere öğretilir. Tabii aynı zamanda her iki dönem içerisinde de aynı konu üzerinden pekiştirme şansı da sağlanır. O yüzden 5 sınıf matematik konusu hakkında 2 dönem üzerinden ayrım yapmak önemlidir.

1. dönem 5. sınıf matematik konuları; Bu dönem içerisinde öğrenciler doğal sayılar, doğal sayılar üzerinden işlemler, kesirler, ondalık gösterimler ve yüzdeleri öğrenir. Böylece öğrenciler sayıları birbirinden ayırmak suretiyle konuları daha iyi bir şekilde anlar.

Hem yazılış hem de okunuş açısından öğrenciler sayıları birbirinden ayırırken, aynı zamanda bunları nasıl dönüştüreceğine dair de bilgi elde eder. Çünkü özellikle matematikte problemleri çözebilmek için öncelikle sayıları etkin bir şekilde bilmek gerekmektedir.

2. dönem 5. sınıf matematik konuları; Bu dönem içerisinde matematik ile aynı zamanda temel geometri ele alınır. Bunlar içerisinde çizimler, üçgenler ve dörtgenler önemli yer taşımaktadır. Aynı zamanda veri toplama ve değerlendirme konusunda sayı doğrusu üzerinden belli konular müfredat altında değerlendirilir.

Aynı zamanda uzunluk ve zaman ölçme ile birlikte alan ölçme gibi konular ön plana çıkar. Diğer yandan geometrik cisimler tanıtılır ve bunların iç açıları, dış açıları ve kenarları üzerinden geniş çaplı bilgi sağlanır.

Haberin Devamı

Görüldüğü şekilde her iki dönem kapsamında öğrenciler farklı konuları müfredat dahilinde öğrenir.

Hem ilk dönem hem de 2. dönem dahilinde öğrenciler tüm konulara hakim olarak aynı zamanda pekiştirme şansı elde eder. Özellikle de farklı matematik problemleri çözebilmek açısından, sayıları ve geometri şekillerini bilmek büyük önem taşımaktadır.