Eğitim - Kariyer 5250 TL burs fırsatı: Öğrenciler dikkat! Başvurular başlıyor

5250 TL burs fırsatı: Öğrenciler dikkat! Başvurular başlıyor

Paylaş
5250 TL burs fırsatı: Öğrenciler dikkat! Başvurular başlıyor

Üniversite kaydını tamamlayan öğrencilerin burs arayışı başladı. Birçok kurum başarılı, fakat maddi imkanları yetersiz öğrencilere eğitim süresi boyunca karşılıksız burs veriyor. Öğrenciler, burs başvurularını kurumların web sitelerinden online yapacak. Üniversite öğrencilerine burs desteği sağlayan bazı kurumlar şöyle... Sevim Büyüktaş Demir'in haberi...

TÜBİTAK

Haberin Devamı

YKS sonucunda sayısal bölümler (Astronomi ve uzay bilimleri, biyoloji, fizik, kimya, matematik ve moleküler biyoloji ve genetik) için Y-SAY, eşit ağırlıklı ve sözel bölümler (Antropoloji, arkeoloji, arkeoloji ve sanat tarihi, coğrafya, felsefe, ilahiyat, sanat tarihi, sosyoloji, tarih ve Türk dili ve edebiyatı) için TYT puan türünde ilk 25 bine giren öğrencilere BİDEB 2205-Lisans Bursu veriyor. Başvurular 24 Ekim-11 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Öğrencilere aylık 1600-5 bin 250 TL arasında burs desteği sağlanıyor.

LİMAK VAKFI TMK (TÜRKİYE’NİN MÜHENDİS KIZLARI)

Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) programı üniversitelerin bilgisayar, çevre, elektrik elektronik, endüstri, inşaat ve makine mühendisliği bölümlerinde okuyan kız öğrencilere açık. Aylık 1050 TL bursla birlikte, öğrencilere kişisel ve mesleki gelişimlerine katkıda bulunacak sertifika programı, online İngilizce dil eğitimi, mentorluk desteği, staj ve istihdam imkânı da sunuyor. Burs başvuruları, 19 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Haberin Devamı

ANADOLU VAKFI

1000 üniversite öğrencisine aylık 1.050 TL’lik bir burs sağlıyor. Bursun yanı sıra bursiyer öğrencilere kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimler ve seminerler de veriliyor. Başvurular 30 Eylül’de sona erecek.

HASAN FAYDASIÇOK EĞİTİM VAKFI

Vakfın tüm üniversite öğrencilerine yönelik hayata geçirdiği ‘İz Bırakanlar’ burs programına başvuru 15 Eylül’e kadar devam edecek. Burs tutarı aylık 700 TL.

TOPLUM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) burs başvuruları, 15 Eylül’e kadar sürecek. Adaylar; akademik başarı, maddi gereksinim ve gönüllülük deneyimi gibi kriterlere göre değerlendirilecek. TOG, aylık 800 TL burs veriyor.

TÜRK EĞİTİM VAKFI

Vakfın burs başvuruları, 2 Ekim’de sona erecek. Üniversite bursu 800 TL, üstün başarı bursu ise 2 bin 650 TL. Başvurular TEV’in internet sitesi üzerinden yapılıyor.

SALİH KARAGÖZ VAKFI

Mimarlık ve mühendislik bölümlerinde okuyan başarılı ve maddi ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veriyor. Aylık burs miktarı 900 TL. Başvurular, 31 Ekim’e kadar devam edecek.

Haberin Devamı

ÇELİKEL EĞİTİM VAKFI

İstanbul’daki üniversitelerin lisans programlarına yerleşen ve ailede kişi başına düşen aylık ortalama net gelir 3 bin TL ve altı olan öğrencilere 1500 TL burs veriyor. Son başvuru tarihi 11 Eylül.

SÜTAŞ

YKS’de ilk 15 bine giren öğrencilere aylık 1000 TL ‘üstün başarı bursu’ veriyor. YKS’de başarılı olan öğrencilere ise aylık 750 TL maddi destek sağlıyor. Bursun yanı sıra öğrencilerin kişisel gelişimlerine destekleyen eğitim programları da mevcut. Başvuru için son tarih 20 Eylül.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ‘Genç Üniversiteli’ eğitim bursu kapsamında, 75 bin öğrenciye yıllık 4 bin 500 TL burs veriyor. Burslar, üç taksit olarak ödenecek. Geçen yıl eğitim yardımı alanlar ve aynı aileden iki öğrenci başvuru yapabiliyor. Başvurular 26 Eylül’de başlayacak.

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI

İstanbul, Tekirdağ ve Kocaeli illerinde yer alan devlet ve vakıf üniversitelerinin mühendislik fakültelerinde yüzde burslu okuyanlara burs veriyor. Geçen yıl 750 TL olan bursun bu yılki miktarı henüz belli değil. Başvurular 30 Eylül’de sona erecek.

Haberin Devamı

ELELE SAĞLIK EĞİTİM VE YARDIMLAŞMA VAKFI

Üniversite öğrencilerine aylık 1200 TL burs veriyor. Son başvuru tarihi 19 Eylül.

SEMA YAZAR VAKFI

Ankara’daki hukuk, tıp, sanat, mühendislik gibi farklı fakülte ve bölüm öğrencilerine başarı ve ihtiyaç bursu veriyor. Aylık 850 TL olan bursun başvuruları, 15 Eylül’de sona erecek.

ATLAS VAKFI

İzmir ve Manisa’daki üniversitelerden birine kayıt yaptırmış öğrencilere burs veriyor. Burs tutarı aylık 1000 TL. Başvurular 15 Eylül’e kadar devam edecek.

KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (KYK)

KYK burs başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Geçtiğimiz sene KYK burs ve kredi başvuruları, 5-10 Kasım tarihleri arasında alınmıştı. Bu seneki burs başvurularının da kasım ayında başlaması bekleniyor. Bu yıl verilecek burs miktarı belli değil. Geçen yıl verilen burs miktarı 850 TL’ydi. KYK bursunun bu yıl artması bekleniyor. Burs ile ilgili gelişmeleri KYK’nın web sitesinden takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

NEZİH DEMİRKENT VAKFI

Tarih, hukuk, ekonomi ve iletişim bölümlerinde okuyan ancak maddi olanakları yetersiz başarılı kız öğrencilere burs veriyor. Burs tutarı aylık 550 TL. Başvurular, 1 Ekim’e kadar devam edecek.

TEKFEN VAKFI

Maddi desteğe ihtiyacı olan 550 başarılı öğrenciye burs veriyor. Başvurunun temel şartı, adayların ailelerinde en fazla kazanan kişinin aylık brüt gelirinin maaş ve ikramiye dahil 11 bin 977 TL ve altında olduğunun belgelenmesi. Burs tutarı aylık 1.975 TL. Başvurular, 3-16 Ekim tarihleri arasında alınacak.

ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ

Maddi desteğe ihtiyacı olan devlet üniversitesi öğrencilerine, 10 ay boyunca 450 TL burs veriyor. Vakıf, burs başvurularının eylül ayı içinde başlayacağını açıkladı.

KURŞUN KALEM EĞİTİM VAKFI

Başarılı veya maddi desteğe gereksinimi olan eğitim fakültesi öğrencilerine burs veriyor. Aylık 550 TL olan bursun son başvuru tarihi 11 Ekim.

YÜCEL KÜLTÜR VAKFI

Devlet ve vakıf üniversiteleri ayrımı yapılmadan ön lisans ve lisans öğrencilerine 12 ay boyunca ayda 500 TL burs veriyor. Yılın her günü ‘bursverenler.org’ üzerinden başvuru yapılabiliyor.