Eğitim - Kariyer 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Konuları

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Konuları

Paylaş
6. Sınıf Sosyal Bilgiler Konuları Nelerdir? 1. Ve 2. Dönem 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Konuları

Bu dönem öğrenciler için birey ve toplum ile birlikte kültür ve miras üzerinden ana başlıklar doğrultusunda ele alınır. Aynı zamanda bilim ve teknolojiye giriş yapılarak 6. sınıf sosyal bilgiler konuları verilmektedir. 6. sınıf sosyal bilgiler konuları nelerdir? 1. ve 2. Dönem 6. sınıf sosyal bilgiler konularını detayları ile derledik.

Günlük yaşam içerisindeki birçok farklı konu 6. sınıf sosyal bilgiler doğrultusunda çocuklara öğretilmektedir. Özellikle onların dünyayı ve hayatı tanıması yaşamış olduğu toplumu daha iyi öğrenebilmesi için farklı konular yer almaktadır. Bunlar içerisinde toplum ve bireysel yapılar, kültür ve miras ile teknolojik unsurlar ön plana çıkar. Tabii aynı zamanda küresel bağlantı ile birlikte vatandaşlık görevleri üzerinden de bilgiler yer almaktadır.

Haberin Devamı

6. Sınıf Sosyal Bilgiler Konuları Nelerdir?

6. sınıf sosyal bilgiler konuları öğrencilerin birçok farklı bilgiye ulaşmasına imkan vermektedir. Özellikle toplum içerisine nasıl ve ne şekilde yaşayacaklarına dair, neleri öğrenmeleri gerektiği konusunda bilgi sağlanmaktadır. Bu bilgiler vatandaşlık, kültürel yapı, toplu ve aynı zamanda teknolojik unsurlar doğrultusunda önemli yer taşımaktadır.

- Birey ve toplum

- Kültür ve miras

- İnsanlar, yerler ve çevreler

- Bilim ve teknoloji ile toplum

- Üretim ve dağıtım ile tüketim

- Etkin vatandaşlık

- Küresel bağlantılar

Yukarıda öne çıkan ana başlıklar altında 6 sınıf sosyal bilgiler konuları ele alınmaktadır. Öğrenciler daha genel çerçevede bilgileri alarak, toplumdaki kuralları ve etik davranışları da öğrenir. Hayatta bilmesi gerektiği unsurları temel düzeyde erişerek gelecekteki sınıflar için güçlü bir düzey oluşturur.

Haberin Devamı

1. ve 2. Dönem 6. Sınıf Sosyal Bilgiler Konuları

Özellikle teknoloji başta olmak üzere aynı zamanda birey ve toplum açısından pek çok farklı konuya dokunma şansı elde edilmektedir. Öğrencilerin toplum içerisinde nasıl ve ne şekilde davranış göstermeleri gerektiği konusunda aydınlatıcı bir müfredat olarak ön plana çıkmaktadır. Bu sebepten dolayı önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkündür.

1. Dönem 6. sınıf sosyal bilgiler konuları;

Bu dönem içerisinde özellikle çocuklar için kültür ve miras ile birey ve toplum hakkında bilgiler verilmektedir. Aynı zamanda öğrenciler bilim ve teknoloji hakkında temel bir bilgi alma şansını bulur.

Diğer yandan insanlar, yerler ve çevreler konusunda da yeni çaplı bilgi açılmaktadır. Yani öğrenciler yaşamış oldukları toplum ve aynı zamanda küresel açıdan dünyayı 6. sınıf sosyal bilgiler konuları eşliğinde öğrenme şansı elde eder.

2. Dönem 6. sınıf sosyal bilgiler konuları;

Aynı şekilde 2 dönem yine bilgi ve teknoloji ile birlikte toplum üzerinden devam eder. Çünkü bu dönem oldukça geniş çaplı bir yapı altında ele alınmaktadır. Bunun dışında etkin vatandaşlık ve küresel bağlantılar konusunda yine uluslararası düzeyde temel bir bilgi sağlanmaktadır. Öğrenciler almış oldukları bu bilgiler doğrultusunda hem kendi ülkesini hem de toplumunu ve aynı zamanda dünyayı belirli oranda öğrenme şansı elde eder.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen bilgiler doğrultusunda öğrenciler hem 6. sınıf olarak hem de gelecek adına sınavlarda başarılı olma şansı elde eder. Aynı zamanda kendi yaşamış olduğu toplum kapsamında da gerekli olan bilgileri alma şansı bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı kapsamında verilmiş olan bu müfredat, güncellenmiş olarak öğrencileri bu yıl itibariyle sunuluyor.