Eğitim - Kariyer 90 bin taşerona kadro var mı? Taşerona kadro şartları neler? 2022 sözleşmeliye kadro müjdesi

90 bin taşerona kadro var mı? Taşerona kadro şartları neler? 2022 sözleşmeliye kadro müjdesi

Paylaş
90 bin taşerona kadro var mı? Taşerona kadro şartları neler? 2022 sözleşmeliye kadro müjdesi

Yaklaşık olarak 500 bin 4B’li personelin 4A’lı olarak kadroya alınmasına ve 90 bin taşerona kadro verilmesine ilişkin hazırlanan düzenlemede son aşamaya gelindi. Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözleşmeli personele kadro imkânının açıldığını duyurdu. Peki 90 bin taşerona kadro çıktı mı? Taşerona kadro verilecek mi? Taşerona kadro şartları neler? İşte sözleşmeliye kadro ile ilgili son bilgiler…

Kamuda istihdam edilen sözleşmeli ve taşeron işçi konumundaki personellerin beklediği müjde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verildi. Binlerce sözleşmeli personel, isteğe bağlı olarak kadroya alınabilecek. Peki taşerona kadro var mı? Taşerona kadronun şartları ne? Detaylar haberimizde…

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SÖZLEŞMELİYE KADRO MÜJDESİ!

28 Kasım 2022’de yapılan Kabine sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeliye kadro müjdesi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirme konusunu ve sözleşmeli personel statüsünü yeniden belirlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözleşmelerinin kadroya geçişlerinde 3 sene çalışma şartının arandığını vurgulayarak, 1 sene de aday memurluk süreci olacağını, 3+1 yılık sürenin ardından sözleşmeli personelin isteğe bağlı kadroya alınacağını açıkladı.

Henüz bu süreyi doldurmamış olanların 3 senenin sonunda aynı hakkı elde edebileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce kadro düzenlemesinin dışında tutulanların doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabileceğini vurguladı.

Haberin Devamı

KAÇ SÖZLEŞMELİ PERSONEL KADROYA ALINACAK?

Kamudaki 520 bin personelden 424 bininin isteğe bağlı olarak kadroya geçme hakkının bulunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözleşmeliden kadroya geçmek istemeyen personelin hakları şahsa bağlı şekilde devam edeceğini, sonra kadroları kendiliğinden ilga olacağını söyledi.

KADROYA ALINMAYACAK SÖZLEŞMELİ PERSONELLER

Sözleşmeli personele kadro düzenlemesi aşağıdaki gruplar için geçerli olmayacak:

Sözleşmeli akademik personel

Sözleşmeli askeri personel

Sözleşmeli sanatçı

Sözleşmeli KİT personeli

Sözleşmeli sağlık yöneticisi

Sözleşmeli Meclis danışmanı

Tamamı sözleşmeli kurum çalışanları

TAŞERONA KADRO VAR MI?

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi. O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor." ifadelerini kullanmıştı.

Buna göre taşerona kadro meselesinin yakın zamanda çözüme kavuşması bekleniyor.