Eğitim - Kariyer Açık lise sınavları iptal mi edildi? Kimlerin AÖL sınavı, neden iptal edildi? AÖL sınavları iptal olunca ne olur?

Açık lise sınavları iptal mi edildi? Kimlerin AÖL sınavı, neden iptal edildi? AÖL sınavları iptal olunca ne olur?

Paylaş
Açık lise sınavları iptal mi edildi? Kimlerin AÖL sınavı, neden iptal edildi? AÖL sınavları iptal olunca ne olur?

Açık lise sınavlarında yaklaşık 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan incelemede online olarak gerçekleştirilen AÖL 1. dönem sınavlarında toplu kopya çekildiği tespit edildi. Peki, Açık lise sınavları iptal mi edildi? Kimlerin AÖL sınavı iptal edildi. AÖL sınavları iptal olunca ne olur? İşte detaylar…

Açık lise sınavları 9 Aralık saat 09.30 itibariyle başladı. 20 Aralık saat 23.59’da son bulacak. Ancak bazı öğrencilerin ekranlarında ‘AÖL sınav iptal’ uyarısı bulunuyor…

Haberin Devamı

AÇIK LİSE SINAVLARI İPTAL Mİ EDİLDİ?

Açıköğretim Lisesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı 1. Dönem sınavlarında kopya çektiği tespit edilen 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi.

KİMLERİN AÖL SINAVI, NEDEN İPTAL EDİLDİ?

6 Haziran’da çevrimiçi olarak başlayan sınavlara giren öğrencilerden bir kısmının soruların fotoğraflarını çekerek paylaşım yaptıkları tespit edildi.  

Sınav hareketleri izlemeye alınan bu öğrencilerin 60 bin kişi olarak belirlenmesiyle sınavları da geçersiz sayıldı.  

AÖL SINAVLARI İPTAL OLUNCA NE OLUR?

Gözlemciler komisyonunun bu öğrencilerin girdiği tüm sınavların da iptal edilirken, söz konusu öğrenciler 2 yıl boyunca hiçbir sınava alınmayacak. Öğrenim çağı dışındakiler sınavlara girebilecek.

AÖL SINAV İPTAL YAZIYOR NE DEMEK?

Herhangi bir usulsüzlük (kopya) durumunda AÖL sınav iptal uyarısı gelebiliyor. Online olarak gerçekleştirilen Açıköğretim Lise sınavlarına giren adaylar aynı internet IP'si üzerinden aynı bilgisayar veya başka cihaz ile sınav soruları hakkında arama yapıldığında, sistem kopya uyarısı algılıyor.

Haberin Devamı

Bu durumda ekranda AÖL sınav iptal uyarısı beliriyor ve kişinin girmiş olduğu sınav iptal ediliyor.